Jokić: Zlonamjerne konstatacije Veljović, ni korona prošle godine nije uspjela da zaustavi Centar

"Javna ustanova Centar za kulturu "Nenad Rakočević " u Mojkovcu u proteklom periodu ostvarila je izuzetan broj raznovrsnih programskih sadržaja. Sadržaji su namijenjeni za publiku koja je naklonjena posjećivanju ali i učešću u kulturnim događajima i aktivnostima", rekla je Jokić.

10603 pregleda 1 komentar(a)
Centar za kulturu "Nenad Rakočević" Mojkovac, Foto: Facebook
Centar za kulturu "Nenad Rakočević" Mojkovac, Foto: Facebook

Zlonamjerne su konstatacije kandidatkinje za odbornicu mojkovačke URE Ljubice Veljović "da je Centar za kulturu u proteklih par godina stvorio distanciran odnos sa publikom i ignoriše činjenicu da opstanak ove institucije zavisi isključivo od publike'', saopštila je Ljiljana Jokić, direktorica Centra za kulturu "Nenad Rakočević" Mojkovac.

Ona je reagovala na saopštenje Veljović.

"Javna ustanova Centar za kulturu "Nenad Rakočević " u Mojkovcu u proteklom periodu ostvarila je izuzetan broj raznovrsnih programskih sadržaja. Sadržaji su namijenjeni za publiku koja je naklonjena posjećivanju ali i učešću u kulturnim događajima i aktivnostima. Veliki broj programa za najmlađe, mlade, mlade kulturne stvaraoce i ostalu publiku različite starosne dobi i interesovanja u ponudi je ove ustanov", istakla je Jokić.

Ona je dodala da je Centar za kulturu samo u ovoj godini ostvario sedam likovnih izložbi, književne večeri, filmske projekcije, okrugle stolove i slično.

"Ni korona prošle godine nije uspjela da zaustavi Centar da ostvari zavidan broj kulturnih sadržaja. Jedini u državi održali smo festival 2020. i ostvarili kontinuitet MFJ – Festivala glumca istog govornog područja. Ove godine uspješno je realizovana 46. MFJ gdje od šest prikazanih filmova pet su bile crnogorske festivalske premijere uz bogat propratni program. Za našu publiku prvi smo prikazali mnoge filmove kao što je: Južni vjetar, Toma, Balkanska međa i druge. Ovih dana prikazali smo i film Južni vjetar 2", kazala je Jokić.

Ona je rekla i da je njihov projekat za uključivanje mladih u kulturu uspješno realizovan 2018. i 2019. godine.

"Ponosni smo na rad naše galerije a posebno već tradicionalnog Mojkovačkog likovnog salona i likovne radionice za djecu. Ponosni smo i na rad KUD Vesna i manifestaciju Međunarodna smotra foklora "Zlatni ćemer''. Naše Dječije amatersko pozorište gostovalo je u više gradova Crne Gore. Narodna biblioteka ima u ponudi najčitanije aktuelne naslove, a pruža i usluge učenicima osnovnih i srednje škole", poručila je Jokić.

Po njenim riječima Centar za kulturu Mojkovac je prvi na sjeveru Crne Gore otvotio 3D bioskop.

"Odlično smo prezentovani na svim društvenim mrežama i dopiremo do svih ciljnih grupa. U ovom trenutku nećemo se baviti nabrajanjem svih naših aktivnosti ali ističemo da su vrata Centra za kulturu Mojkovac širom otvorena za našu publiku koja pomno prati sva dešavanja. Temelji kulture u našem gradu odavno su postavljeni, a mi danas uspješno nadograđujemo ovu izuzetno važnu oblast života i rada svakog čovjeka. Nažalost, oni koji se ne odazivaju čak ni na protokolarne pozive nijesu mjerodavni da govore o Centru za kulturu. Naša programska koncepcija prati moderne trendove, a u žiži interesovanja jesu raznovrsni kulturni ukusi naše publike", zaključila je Jokić.

Bonus video: