"Osuđujemo brutalan napad na naše kolege, nadležne institucije da se maksimalno posvete ovom pitanju"

"Pažljivo ćemo pratiti ishode ovih i drugih slučaja napada na policijske službenike, i kad za to bude trebalo odlučno ćemo stati u odbranu integriteta i zdravlja svakog pripadnika Uprave policije", saopšteno je iz Sindikata

9115 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Uprava policije
Foto: Uprava policije

Sindikat Uprave policije i Sindikalna organizacija Centra bezbjednosti Podgorica izražavaju veliku zabrinutost povodom učestalog napada na policijske službenike ovog Centra bezbjednosti, saopšteno je iz Sindikata UP.

Iz Uprave policije je danas saopšteno da su dvije osobe uhapšene sinoć u Podgorici zbog napada na policajce.

"Naime, dana 26.11.2021. godine prilikom pružanja asistencije medicisnkim radnicima hitne pomoći, policijski službenik Centra bezbjednosti Podgorica R.P. je zadobio povrede, od strane lica E.D. (2002) iz Podgorice, koje je pružalo aktivni otpor pri sprovođenju službene radnje, prilikom čega je hladnim oružjem (kuhinjski nož i viljuška) nanio povrede policijskom službeniku. Navedeni službenik je zadobio povrede u predjelu lica i čela. Da nije bilo prisebnosti i obučenosti policijskog službenika, ovaj napad je mogao izazvati veće posledice po službenika policje i medicinskih radnika", navodi se u njihovom saopštenju.

Dodaju i da su istog dana prilikom redovne kontrole vozila i vozača, pripadnici Interventne jedinice CB Podgorice pokušali zaustaviti vozilo i vozača podgoričkih registarskih oznaka, koji se oglušio o upozorenju-naređenju za zaustavljanje i dao u bjesktvu.

"Nakon sprovedene potjere, pripadnici Interventne jedinice su uspjeli da zaustave navedeno vozilo, a koje je prilikom bjekstva ugrožavalo ostale učesnike u saobraćaju. Prilikom daljeg sprovođenja službenih radnji policijski službenici su napadnuti od strane vozača M.G. (1997) iz Podgorice, kojom prilikom je policijski službenik J.M. zadobio teške tjelesne povrede (lom jagodične kosti) zbog čega je isti službenik smješten na Odeljenju Maksilofacijalne hirurgije KCCG", saopšteno je iz Sindikata.

Dodali su i da je za oba slučaja blagovremeno obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu (ODT) u Podgorici.

Oni su istakli da Sindikat Uprave policije očekuje i zahtijeva da se nadležne institucije maksimalno posvete ovom pitanju, kao i da na adekvatan i odlučan način odgovore, tako što će, u skladu sa zakonom, procesuirati i izreći maksimalno predviđene kazne, za sve one koji se drznu da napadnu policijskog službenika prilikom obavljanja službenih radnji.

"Sindikat oštro osuđuje ovaj brutalan napad na naše kolege, te ćemo pažljivo pratiti ishode ovih i drugih slučaja napada na policijske službenike, i kad za to bude trebalo odlučno ćemo stati u odbranu integriteta i zdravlja svakog pripadnika Uprave policije", saopšteno je iz Sindikata.

Bonus video: