Uhapšene dvije osobe u Podgorici: Jedna udarila policajca u glavu, druga napala policajca oštrim predmetom?

U saopštenju se navodi da je policija u podgoričkom naselju Konik namjeravala da kontroliše vozilo marke "Golf", međutim, vozilo se na znak policajaca nije zaustavilo već je nastavilo kretanje

26866 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Dvije osobe uhapšene su sinoć Podgorici zbog napada na policajce, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se navodi da je policija u podgoričkom naselju Konik namjeravala da kontroliše vozilo marke "Golf", međutim, vozilo se na znak policajaca nije zaustavilo već je nastavilo kretanje.

"Pripadnici policije su ga sustigli i zaustavili, te izdali naređenje licima iz vozila da izađu, a o koje naređenje se jedno od dva lica oglušilo, te su upotrijebljena sredstva prinude. Tom prilikom M.G. (24) pružio je aktivni otpor i policijskom službeniku zadao udarac u predjelu glave", ističe se u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da su te dvije osobe dovedene u Centar bezbjednosti Podgorica, dok je policajac odveden na ukazivanje ljekarske pomoći gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede u vidu frakture jagodične kosti.

"Upoznat je nadležni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu M.G. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", piše u saopštenju.

Iz Uprave policije su kazali da je osim toga, podgorička policija juče upućena u ulicu Aleksandra Puškina, takođe u naselju Konik, gdje je pružala asistenciju radnicima Hitne medicinske pomoći.

"Ovom prilikom lice D.E. je napalo policijskog službenika oštrim predmetom i on je zadobio povrede, a D.E. je savladan uz upotrebu sredstava prinude i lišen je slobode. Upoznat je tužilac koji je naložio da se protiv D.E. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: