U infrastrukturne radove u MZ Šušanj uloženo oko milion eura

"U proteklih godinu dana se jače krenulo sa aktivnostima u ovoj MZ, želja nam je da što prije riješimo goruće problem građana", rekao je Knežević
242 pregleda 2 komentar(a)
Pešo Glavanović, Miroslav Knežević, Foto: Radomir Petrić
Pešo Glavanović, Miroslav Knežević, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 03.11.2017. 11:46h

Povodom realizacije investicionih projekata u Mjesnoj zajednici Šušanj, Opštinski odbor DPS Bar je u Ilinu održao konferenciju za medije na kojoj su govorili koordinator DPS za Šušanj Miroslav Knežević i predsjednik Odbora ove MZ i odbornik DPS u lokalnom parlamentu Pešo Glavanović.

Ističući odličnu saradnju Odbora MZ sa lokalnom upravom, opštinskim i državnim preduzećima i predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem, Glavanović je kazao da je na području ove MZ u prethodnih petnaestak mjeseci uloženo skoro milion eura u infrastrukturne radove.

"Ulica u Ilinu od hotela MD asvaltirana je i ove nedjelje privedena namjeni u dužini od 480 metara prema željezničkom stajalištu, u dogovoru sa opštinom očekujemo da se popravi i pet poprečnih ulica, i ova investicija iz programa prioriteta MZ je oko 100.000 eura. U toku su gradnja rezervoara vrijedna 360.000 eura, ulice pored rijeke Željeznice vrijedne oko 300.000 eura, izgradnja ulice Jovana Jovanovića Zmaja na Žukotrlici, Omladinske i ulice Nikole Lekića", rekao je Glavanović.

On je dodao da su u realizaciji i šušanjska ulica od pruge do crkve Svete Marije, asvaltiranje ulice od rezervoara do Glavanovića u dužini od 580 metara, te da su za godinu i po dana u Šušanju asvaltirali četiri kilometra saobraćajnica.

"U proteklih godinu dana se jače krenulo sa aktivnostima u ovoj MZ, želja nam je da što prije riješimo goruće problem građana i zato su u stalnoj koordinaciji predsjednici Odbora MZ, Opštine i OO DPS. U narednim nedjeljama i mjesecima na sastancima sa građanima dogovorićemo prioritete za 2018, nastaviti asvaltiranje i popravku puteva, gradnju vodovodne i kanalizacione mreže, kao i uređenje plaža i priobalnog dijela jer je ova MZ popularna turistička destinacija. Nadamo se da će od zgrade Pajkovića od bulevara krenuti ubrzo kanalizaciona mreža ka Ilinu", rekao je Knežević.

On je naveo i da su "zajedno sa našim koalicionim partnerima" održali niz sastanaka sa JP Morsko dobro, Direkcijom za saobraćaj, komunalnim preduzećem i vodovodom, a slijede razgovori i sa TO Bar i Lukom Bar, "da vidimo šta bi nam i u kojem dijelu oni mogli pomoći".

"Morsko dobro će iz svog budžeta za 2018. fazno uložiti 200.000 eura u Šušanj. Sa dr Srzentićem smo razgovarali o nastavku ulice uz korito Željeznice uz prugu do stajališta, što bi sa eksproprijacijom koštalo oko 470.000 eura, a što bi moglo biti zaokruženo za godinu-godinu i po dana. Sve ove aktivnosti nam daju za pravo što smo danas ovdje, poručujem građanima Šušanja da u Odboru MZ i meni lično kao odborniku sa ovog područja imaju dobrog partnera za sprovođenje svih planiranih investicija i aktivnosti", kazao je Glavanović.

Na pitanje “Vijesti” kada će početi dugo najavljivana gradnja kolektora K2 u Ilinu, on je odgovorio da će to biti realizovano kroz opštinske investicije, "akcionom planom do 2020", jer iziskuje velika sredstva i moguće je samo kroz programe kojima se sada u Baru gradi kanalizaciona mreža (kredit KfW banke).

Bonus video: