Davidović najbolja studentkinja Fakulteta za turizam i hotelijerstvo

Kada je riječ o odricanju, zalaganju i odvojenom vremenu da bi postigla navedeni uspjeh, kaže da joj žrtvovanje malo slobodnog vremena nije padalo teško, te da sve to služi kao tvrda građa puta ka ličnoj i profesionalnoj ispunjenosti

5735 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Univerzitet Crne Gore
Foto: Univerzitet Crne Gore

Kristina Davidović proglašena je za najbolju studentkinja Fakulteta za turizam i hotelijerstvo na studijskom smjeru Turizam i hotelijerstvo za studijsku 2021/22. godinu.

Ona je jedna od 18 nagrađenih studenata koji su postigli najveći uspjeh tokom ove studijske godine i njen prosjek je 9.95.

"Biti najbolji student Fakulteta koji svake godine tradicionalno budi veliko interesovanje mladih ljudi, zaista je izuzetno postignuće. U izazovnom vremenu, kakvo je i ovo današnje, biti prepoznat i nagrađen od strane najviše akademske instance u svojoj državi, za mene, predstavlja zadovoljstvo i posebnu čast", kazala je ona i dodala da nagrada simbolizuje napore u cilju njegovanja pravih akademskih vrijednosti, te potvrđuje sopstveno ubjeđenje da se trud, zalaganje i težnja ka izvanrednosti trajno cijene.

Kako navodi, aktivnosti na fakultetu su joj pomogle u razvoju znanja i vještina, kao i unapređenja istraživačkih kapaciteta kroz pisanje različitih vrsta akademskih radova.

"Na Fakultetu smo, takođe, radili na osnaživanju retoričkih sposobnosti kroz usmena izlaganja i izradu prezentacija. Ipak, ono što je za mene dragocjeno jeste volja profesora da ohrabre diskusiju, pa time i razmjenu mišljenja, ideja i praktičnih saznanja. Posebno koristan je bio projekat realizovan u saradnji sa Agencijom Frankofonih Univerziteta (AUF) koji je obuhvatao kurs francuskog jezika s fokusom na turističku terminologiju", kazala je ona.

Kada je riječ o odricanju, zalaganju i odvojenom vremenu da bi postigla navedeni uspjeh, kaže da joj žrtvovanje malo slobodnog vremena nije padalo teško, te da sve to služi kao tvrda građa puta ka ličnoj i profesionalnoj ispunjenosti.

"Kada čovjek na svojoj strani posjeduje britku svjetlost zacrtanih ciljeva i prioriteta, značaj, pa prirodno, i težina odricanja postaje trivijalna. Ljubav koju izaziva slojevitost izabranog poziva i značaj koji ima u afirmaciji svih prirodnih ljepota, a ponajviše kulturnog bogatstva naše zemlje izuzetna je vrsta motivacije", kazala je ona.

Navodi i da predstojeći perod planira da posveti nastavku svog akademskog puta, kroz pohađanje dvogodišnjih master studija, uz konkretnu orijentaciju na turizam kao cjelinu. Dodaje da će svo svo stečeno znanje uložiti u rad i davanje doprinosa razvoju Crne Gore kao destinacije.

"Uz dobru organizaciju akademskih obaveza planiram da se usavršavam i na polju turističkog vođenja, prvenstveno na sopstvenom, zatim i na francuskom jeziku. Smatram da je ljepota turizma u stvari skrivena u činjenici da predstavlja multidisciplinarnu oblast koja nudi široku lepezu segmenata pogodnih za istraživanje. Biće zadovoljstvo nastaviti rad na proširenju znanja u domenu istorije, kulture i tradicije Crne Gore, kao najautentičnijih elemenata i mogućnostima njihove implementacije u turizmu", kaže ona i dodaje da je jedna od opcija u budućem školovanju korištenje neke vrste studentske mobilnosti kako bi proširila vidike i stekla dodatno iskustvo.

Budućim brucošima Fakulteta za turizam i hotelijerstvo poručuje da ih bojazan da se možda neće prepoznati u turizmu nikako ne spriječi da upišu upravo ovaj Fakultet:

"Turizam je široka, koherentna i nadasve dinamična i atraktivna oblast koja ima zagarantovano mjesto u vrhu privrede na globalnom nivou. Izuzetno inspirativna lokacija Fakulteta koji je u središtu Starog grada Kotora, kulturnog srca crnogorskog primorja, pruža studentima jedinstvenu priliku da istraže, upoznaju viševjekovno kulturno bogatstvo i u praksi primijene stečena znanja i vještine", saopštila je Davidović.

Bonus video: