direktor morskog dobra najavio dva projekta

Mikijelj: Počinje uredjenje rive u Pržnu i druga faza na Jazu

Jedan je od prioriteta je projekat "Izrada napera na Jazu" koji će značajno doprinijeti u rješavanju dugogodišnjeg problema kako bi se spriječili nanosi od poplava, kao i izvođenje radova projekta revitalizacije plaže Pržno

3683 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

“Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore će u narednih nekoliko dana krenuti u realizaciji dva važna infrastukturna projekta u zoni morskog dobra, a to su "Izvođenje radova na parternom uređenju rive Pržno" i II faza izvođenja radova "Izgradnja i uređenje šetališta na Jazu", poručio je direktor Javnog preduzeća Mladen Mikijelj, nakon radnog sastanka koji je održan danas sa sekretarom Sekretarijata za investicije Opštine Budva Jokom Popovićem i njegovim saradnicima.

Jedan je od prioriteta je projekat "Izrada napera na Jazu" koji će značajno doprinijeti u rješavanju dugogodišnjeg problema kako bi se spriječili nanosi od poplava, kao i izvođenje radova projekta revitalizacije plaže Pržno.

,,Sekretarijat za investicije opštine Budva će u skladu sa mogućnostima pružiti finansijsku podršku Javnom preduzeću u cilju realizacije važnih kapitalnih projekata koji će biti uvršteni u plan investicionih aktivnosti za narednu godinu“, istakao je sekretar Sekretarijata za investicije Opštine Budva.

Mikijelj je kazao da će trećina budžeta Javnog preduzeça biti izdvojena za projekte u Budvi , što je više novca u odnosu na sredstva koja će biti opredijeljena budžetom Vlade Crne Gore.

Javno preduzeće u saradnji sa Opštinom Budva do kraja godine raspisati međunarodni tender za izradu projekta šetalište Budva-Zavala. U toku je raspisivanje tendera za nabavku i postavku mobilijara ( klupe i kante za otpatke) za cijelo crnogorsko primorje, a dio će između ostalog biti namjenjen i budvanskoj opštini.

Zajednički sastanak je imao za cilj unapređenje infrastrukture i zajednička saradnja između Opštine Budva i JP „Morsko dobro“.

Predstavnike Opštine Budva su pored direktora Javnog preduzeća "Morsko dobro" Mladena Mikijelja ugostili predstavnici Službe za uređenje i izgradnju Vukašin Mijatović i Miljana Miljanić.