Kabinet Abazovića podržava amandmane Ženskog kluba na Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji

„Država mora da omogući najbolje uslove za liječenje neplodnosti, kao i finansijsku podršku kroz zdravstveni sistem", navodi se u saopštenju

4830 pregleda 1 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović u potpunosti podržava amandmane Ženskog kluba Skupštine Crne Gore na Zakon o medicinski potpomognutoj oplodnji i da se izmjene što prije usvoje, saopšteno je nakon današnjeg sastanka savjetnika za pravna pitanja potpredsjednika Vlade Iva Šoća, direktorice Fondacije “I ja imam pravo da budem mama” Žanom Mihaljević i Vesnom Samardžić.

„Država mora da omogući najbolje uslove za liječenje neplodnosti, kao i finansijsku podršku kroz zdravstveni sistem. U tom smislu, potrebno je što prije započeti sa osposobljavanjem državne klinike sa savremenom laboratorijom za medicinski potpomognutu oplodnju u kojoj bi radili naši ljekari koji su specijalizovani u inostranstvu", saglasili su se sagovornici, a kako je saopšteno iz kabineta vicepremijera. Kabinet potpredsjednika Vlade smatra da su ovakve inicijative od opšteg društvenog značaja i da kao takve zahtijevaju podršku od svih političkih subjekata. Na sastanku je konstatovano da je obaveza države da se kroz ovaj i druge metode izbori sa problemom „bijele kuge” koji je prisutan u Crnoj Gori.

Bonus video: