URA: Nikšićki zvaničnici idu na otvaranje kumovskih benziskih pumpi, a za jubilej Filozofskog ne mare

Vuletićeva naglašava da na ovaj način Veselin Grbović i Radivoje Nikčević ponižavaju instituciju Fiozofski fakultet
5 komentar(a)
Jelena Vuletić, Foto: URA
Jelena Vuletić, Foto: URA
Ažurirano: 02.11.2017. 13:48h

Nedavno obilježavanje jubilarnih 70 godina postojanja Filozofskog fakulteta u Nikšiću je do nevjerovatnih krajnosti objelodanilo svo licemjerje nikšićke opštinske vlasti na čelu sa predsjednikom Opštine Veselinom Grbovićem, kazala je članica nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA Jelena Vuletić.

Ona tvrdi da su opštinski zvaničnici zbog riječi kritike na njihov račun od strane dekana Filozofskog fakulteta Gorana Barovića “bojkotovali” ovu veoma važnu svečanost.

“Ovim je, po ko zna koji put, gradska vlast pokazala da joj ništa u Nikšiću nije nije sveto i da imaju većih prioriteta što se tiče dobrobiti grada Nikišića. Bitniji im je odlazak na otvaranje benzinskih pumpi, dragstora i farmi čiji su vlasnici njihovi kumovi i prijatelji nego pojavljivanje na ovako velikoj svečanosti koja čini ponosnim svakog Nikšićanina. Opštinski zvaničnici nijesu se pojavili na svečanosti samo zbog toga što je dekan navedenog fakulteta nakratko “progledao”, i rekao za iste one koji su ga tu i doveli, da su nesposobni i da ne želi da igra po njihovim pravilima”.

Vuletićeva naglašava da na ovaj način Veselin Grbović i Radivoje Nikčević ponižavaju instituciju Fiozofski fakultet koji decenijama ima misiju najsvetije i najplemenitije dužnosti, vaspitanja i obrazovanja mladih, što ujedno čini temelj svakog razvijenog društva.

“Međutim, sve dok se širi Ljubov osmijeh i dok kroz naše mlade ljude govori riječ Vitova, i sve dok ijedan student ulazi na vrata nikšićkog Hrama znanja – Filozofskog fakulteta, ovakvi neće moći da unize vjekovima njegovanu čast i ponos ove institucije” kazala je Vuletić.

Jelena Vuletić se pita i da li su opštinski zvaničnici uopšte svjesni kakav su šamar udarili uvaženim sadašnjim i bivšim profesorima ove institucije koji su čitav svoj život posvetili ovom humanističkom pozivu, a ujedno i svim generacijama studenata koji su na ovom fakultetu stekli svoje diplome kao i onima koji će ih tek steći.

“No, znajući da se Nikšić kroz istoriju odupirao svima koji su udarali na njegove temelje, tako će se vrlo brzo oduprijeti i ovim domaćim rušiteljima jer Nikšić i Filozofski fakultet ne čine ni Veselin ni Radivoje ni Goran, već Mladost, Znanje i Tradicija koji će ove društvene štetočine poslati u tamni kutak istorije”, zaključila je Jelena Vuletić, članica nikšićkog odbora pokreta URA.

Bonus video: