UIP: U Beranama zapečaćena dva lokala, podnijeto pet krivičnih prijava

Iz UIP su apelovali na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu

10469 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Uprava za inspekcijske poslove (UIP) saopštila je da su u Beranama zapečaćena dva lokala zbog rada bez odobrenja.

Iz UIP je saopšeno da su u petak i subotu veče sprovođene akcijske kontrole ugostiteljskih objekata u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Tivtu, Herceg Novom, Baru, Bijelom Polju, Beranama, Rožajama, Plavu i Gusinju uz asistenciju Uprave policije i Komunalne inspekcije i policije.

"Za dvije večeri kontrolisano je ukupno 129 ugostiteljskih objekata, utvrđeno je 12 nepravilnosti i podnijeto 5 krivičnih prijava. Krivične prijave su podnijete zbog nepoštovanja Odluke Vlade o posjedovanju covid potvrda prilikom ulaska u ugostiteljski objekat (gosti i zaposleni), nepostojanja lica koje je zaduženo za provjeru jednog od potrebnih sertifikata, nepridržavanja propisane distance, boravka većeg broja gostiju za jednim stolom od dozvoljenog i nepostavljanja pleksiglasa. U Beranama su podnijete tri krivične prijave i to protiv odgovornih lica u kafe bar "A&V", hotel "Berane" i lounge bar "Cafe", u Bijelom Polju protiv odgovornog lica u pub "Dark Wood" i Nikšiću protiv odgovornog lica u kafe baru "Staro pazarište"", navodi se u saopštenju UIP.

Dodaje se da je izdato devet prekršajnih naloga u ukupnom novčanom iznosu od 2.650 eura.

"Zbog konzumacije duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta izrečena su tri prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 1.800 eura".

Iz UIP je saopšteno da je tržišna inspekcija kontrolisala tržne centre, hipermarkete, poslovne objekte, trgovinu i zanatstvo i u dane vikenda izrekla prekršajne naloge u ukupnom iznosu od 10.350 eura.

Kontrolom ugostiteljskih objekata koji organizuju svadbe i ostale proslave, kako se dodaje, nije utvrđeno da su se iste održavale, te nijesu konstatovane ove nepravilnosti.

"Kontrolom košarkaške utakmice u Baru između KK "Mornar" i "Mega Mozart" utvrđeno je nepoštovanje propisane distance i protiv KK "Mornar" biće podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka".

Iz UIP su apelovali na ugostitelje da poštuju epidemiološke mjere i odredbe Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, s obzirom da će se akcijske kontrole nastaviti u narednom periodu.

Bonus video: