Uspjeh nikšićkih gimnazijalaca na međunarodnom takmičenju iz matematike

"Ovakav uspjeh koji su ostvarili na Međunarodnom takmičenju potvrđuje da je Gimnazija "Stojan Cerović" škola prepoznata po kvalitetnim đacima i dobrom kadru, pa je naš zadatak da tu tradiciju nastavimo“

2507 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Svetlana Mandić
Foto: Svetlana Mandić

Katarina Lončar i Sanja Mitrović, učenice drugog razreda nikšićke Gimnazije „Stojan Cerović“, i njihovi godinu mlađi drugari, Jovan Ćirić i Đorđe Đurković, osvojili su četvrto mjesto na petom Međunarodnom turniru iz matematike, „Integral kup“, dok su ekipno bili šesti.

U njihovoj kategoriji učestvovala su 102 učesnika iz svih republika bivše Jugoslavije.

Nikšićke gimnazijalce predvodila je profesorica Marija Marojević.

"Ovakav uspjeh koji su ostvarili na Međunarodnom takmičenju potvrđuje da je Gimnazija "Stojan Cerović" škola prepoznata po kvalitetnim đacima i dobrom kadru, pa je naš zadatak da tu tradiciju nastavimo“, kazao je v.d. direktora Gimanazije, Dušan Kilibarda.

Kako je istakao, učenici su potvrdili "da za gimnazijalce nema teških zadataka".

"Njihov uspjeh je značajan i za školu i za državu, jer su ovi mladi ljudi pokazali zavidan nivo znanja u jakoj konkurenciji. Najvažniji zadatak uprave i nastavnog kolektiva Gimnazije je da podržavaju talentovane učenike. Upravo zato omogućavamo im da se uporede i sa učenicima izvan naše zemlje“, kazao je Kilibarda i dodao da su ponosni na uspjeh učenika.

Pokretači i koorganizatori turnira, koje je održano online, su Podružnica matematičara Valjevo i Valjevska gimnazija. Međunarodno-matematičko takmičenje organizovano je za učenike osnovnih i srednjih škola zemalja regiona, uzrasta od 13 do 17godina (od VII razreda osnovne do II razreda srednje škole).

Bonus video: