MZ Spič Sutomore: Pokrenuti tendere i procedure neophodne za izgradnju trga

Ističu da izgradnja samo prve faze šetališta gubi na značaju ukoliko se odmah ne krene sa izgradnjom trga sa prihvaćenom projektnom dokumentacijom

4626 pregleda 5 komentar(a)
Foto: MZ Spič
Foto: MZ Spič

Savjet Mjesne Zajednice Spič Sutomore uputio je predsjedniku Opštine Bar Dušanu Raičeviću, Upravi javnih radova i JP Morsko po drugi put urgenciju za hitno pokretanje tenderskih i drugih neophodnih procedura za nastavak radova na narednoj fazi izgradnje centralnog trga u Sutomoru.

Iz MZ kazali su da je prvi dio ovog projekta imao veliki značaj za stanovnike Sutomora, turističku privredu Opštine Bar ali i cijelu Crnu Goru, jer se njim dobija jedan potpuno novi turistički proizvod.

"Mišljenja smo da je naredna faza realizacije projekta već trebala da se započne kroz tenderske aktivnosti oko pribavljanja izvođača radova naredne i najvažnije faze izgradnje centralnog trga u Sutomoru. Zbog brojnih poziva koje dobijamo i interesovanja građana Sutomora, o početku radova na budućem trgu, Savjet MZ Spič Sutomore je održao elektronsku sjednicu i donio jednoglasnu odluku da svim institucijama uključenim u ovaj projekat po drugi put uputi urgenciju za hitno pokretanje tenderskih I drugih neophodnih procedura za nastavak radova na narednoj fazi za izgradnju centralnog trga u Sutomoru", piše u saopštenju Savjeta.

Sutomore projekat
foto: MZ Spič

Ističu da izgradnja samo prve faze šetališta gubi na značaju ukoliko se odmah ne krene sa izgradnjom trga sa prihvaćenom projektnom dokumentacijom.

Bonus video: