Anja Glogovac - najbolja studentkinja Građevinskog fakulteta: Svako odricanje je bilo ulaganje u sebe

"Pored redovnog praćenja nastave i izrade godišnjih zadataka koji se od studenata traže, obavezan je dodatni samoinicijativni napor kako bi se gradivo savladalo i shvatilo na najbolji mogući način"

5848 pregleda 6 komentar(a)
Rektor UCG Vladimir Božović i Anja Glogovac, Foto: UCG
Rektor UCG Vladimir Božović i Anja Glogovac, Foto: UCG

Studentkinja Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore (UCG), na smjeru Građevinarstvo, Anja Glogovac (9.33) proglašena je za najbolju studentkinju svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2021/21, saopšteno je iz UCG.

"Nagrada za mene predstavlja jedno veliko priznanje i čast je kada su vaš rad i zalaganje prepoznati i okarakterisani kao nešto vrijedno pomena. Osim što imponuje, ova nagrada predstavlja odgovornost i zadatak, jer sada treba stati iza nje i svojim budućim radom potvrditi da je opravdano završila u mojim rukama", rekla je Anja i dodala da će nagradu iskoristiti kao motivaciju i podstrek za dalje uspjehe.

Studentkinja objašnjava da a nije bilo lako uskladiti sve obaveze na fakultetu tokom semestra, ispitni rok i društveni život, ali i da je dobra organizacija ključ svega.

"Ima dosta odricanja, ali smatram da svi u životu moramo znati svoje prioritete i ponašati se u skladu sa tim. Ja znam svoj cilj, a samim tim i put kojim želim da idem, tako da je svako odricanje bilo ulaganje u samog sebe. Takođe, voljeti ono što radiš je jedan od glavnih faktora i vodeći pokretač ka uspjehu", kaže ona.

Studiranje na Građevinskom fakultetu, kako kaže, zahtijeva od konstantan rad.

"Pored redovnog praćenja nastave i izrade godišnjih zadataka koji se od studenata traže, obavezan je dodatni samoinicijativni napor kako bi se gradivo savladalo i shvatilo na najbolji mogući način", kazala je ona.

Anja planira da upiše master studije, a ako vrijeme ne pokaže drugačije, onda i doktorske studije, najvjerovatnije na Univerzitetu Crne Gore.

"Prvi cilj jeste naravno završiti osnovne studije u roku. Od planova u bliskoj budućnosti imam praksu u inostranstvu za koju sam se prijavila. Nadam se da ću proći selekciju, jer bi to bio ogroman pomak u mojoj karijeri, da pretočim teorijska znanja u praktične projekte", kazuje studentkinja.

Generacijama koje će se u budućnosti opredijeliti za Građevinski fakultet, poručuje: "Građevina vam može pružiti dosta, nepresušni je izvor inspiracije, znanja i izazova, ali, koliko vam pruži, duplo više traži od vas. Ukoliko ste spremni na predan rad i zalaganja uz vjerovanje da se svaki trud isplati, i ako želite da učite od vodećih stručnjaka u zemlji, onda je Građevinski fakultet Univerziteta Crne Gore mjesto za vas".

Bonus video: