pozdravljaju odluku odbora da mugošu predloži za predsjednika dik

CGO: Povjerenju u izborni proces doprinosi izbor najboljeg kandidata, a ne partijska trgovina

Iz CGO su naveli da je "DIK institucija koja je u javnosti prepoznata po brojnim kontroverzama upravo zato što su njeni čelnici bili rezultat partikularnih interesa, na što je CGO dokumentovano ukazivao"

5384 pregleda 1 komentar(a)
CGO, Foto: CGO
CGO, Foto: CGO

Centar za građansko obrazovanje (CGO) pozdravlja odluku Administrativnog odbora Skupštine Crne Gore da za predsjednika Državne izborne komisije (DIK) predloži Nikolu Mugošu, saopšteno je iz te nevladine organizacije (NVO).

"CGO je ranije, u više navrata, podržao stav Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) da za predsjednika DIK treba izabrati kandidata sa profesionalnim referencama u oblasti izborne materije. Povjerenju u izborni proces doprinosi izbor najboljeg kandidata, a ne partijska trgovina", kazali su iz CGO.

Oni su naveli da je "DIK institucija koja je u javnosti prepoznata po brojnim kontroverzama upravo zato što su njeni čelnici bili rezultat partikularnih interesa, na što je CGO dokumentovano ukazivao".

"Građani i građanke zaslužuju da poslanici i poslanice glasaju u javnom, a ne u uskom partijskom interesu. Zato su unakrsna glasanja demokratska tekovina, a rovovska ukopavanja oko kratkoročnih interesa izraz deficita demokratskih praksi u Crnoj Gori", zaključuje se u saopštenju CGO.

Preporučujemo za Vas