Bivši željezarci tradicionalnom akcijom dobrovoljnog davanja krvi obilježili Dan fabrike

"Fabrike više nema, ali se mi ne damo, još postojimo. Klub se polako osipa zbog godina starih članova, ali trudimo se da prenesemo na mlađe“, kazao je Đuričić

4004 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Udruženje DDK Željezara
Foto: Udruženje DDK Željezara

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi (UDDK) „Željezara“ organizovalo je tradicionalnu akciju povodom 8.decembra, Dana fabrike koja je nekada služila na ponos ne samo Nikšiću, nego i Crnoj Gori. U akciji su, prema riječima Radislava Đuričića, člana Upranog odbora UDDK „Željezara“, učestvovala 24 dobrovoljna davaoca.

„Akciju su pomogle dvije djevojke iz Elektroprivrede i dva nova člana. Ovo je druga akcija ove godine, a ovu tradicionalno organizujemo svakog 8.decembra. Fabrike više nema, ali se mi ne damo, još postojimo. Klub se polako osipa zbog godina starih članova, ali trudimo se da prenesemo na mlađe“, kazao je Đuričić.

Željezarin klub je najstariji u državi, postoji šest decenija, a jubilej će obilježiti naredne sedmice promocijom Monografije koja je ovih dana izašla iz štampe. Broji oko 150 članova i pored bivših radnika Željezare tu su i njihova djeca, kao i jedan broj građana. Nagradu Ministarstva zdravlja kao najaktivniji klub dobrovoljnih davalaca krvi u državi dobili su tri puta, tu je i Nagrada oslobođenja Nikšića, dobitnici su zlatnog znaka Crvenog krsta Crne Gore i Jugoslavije, atu su i brojne nagrade iz zemlje i regiona.

Bonus video: