Ceca ne može da legalizuje stan u Bečićima

Ražnatović je prijavila da je divlje dograđen 41 kvadrat, pa umjesto uknjiženih 72 kvadrata, stan u Bečićima ima 113 kvadrata

38345 pregleda 14 komentar(a)
Sporni stan Ražnatovića u Bečićima, Foto: Vuk Lajović
Sporni stan Ražnatovića u Bečićima, Foto: Vuk Lajović

Sekretarijat za urbanizam i održivi razvoj Opštine Budva odbio je zahtjev srbijanske folk pjevačica Svetlane Cece Ražnatović da legalizuje divlje dograđen stan, koji je pjevačica naslijedila od svog supruga Željka Ražnatovića Arkana u Bečićima, nedaleko od hotela “Splendid”.

To piše u rješenju, u koje su “Vijesti” imale uvid, a koje potpisuje vršilac dužnosti sekretara za urbanizam Filip Popović.

”Odbija se zahtjev Svetlane Ražnatović podnijet 12. jula 2018. za legalizaciju dijela bespravnog izgrađenog stambenog objekta u Bečićima kao neuredan”, piše u rješenju.

”Vijesti” su ranije objavile da je Ražnatović prijavila da je divlje dograđen 41 kvadrat, pa umjesto uknjiženih 72 kvadrata, stan ima 113 kvadrata.

To piše u listu nepokretnosti u koji su “Vijesti imale uvid, a gdje se navodi zabilježba divlje gradnje.

”Zabilježba postojanja dograđenog stambenog prostora površine 72 kvadrata na drugom spratu, sada u ukupnoj površini od 113 kvadrata. Dograđen bez građevinske dozvole i u cjelini na tuđem zemljištu”, piše u listu nepokretnosti.

Zahtjev supruge pokojnog vođe Srpske dobrovoljačke garde je odbijen, jer kako piše u rješenju, Ražnatović nije dostavila dokumentaciju propisanu zakonom o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Kako se navodi, Ražnatović je bila pozvana da u roku od 30 dana, kako je zakonski propisano, dostavi dokumentaciju.

”Ražnatović je ovom Sekretarijatu dostavila dio dokumentacije ali ne i elaborat etažne razrade za posebni dio objekta. Kako je u međuvremenu izvršena izmjena zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata, Sekretarijat za urbanizam je Ražnatović uputio novi poziv za dopunu zahtjeva 23. aprila ove godine da u roku od 30 dana dostavi sljedeću dokumentaciju - elaborat etažne razrade za posebni dio objekta, fotografije svih fasada bespravnog objekta, izvještaj privrednog društva ovlašćenog za obavljanje djelatnosti revizije tehničke dokumentacije i stručnog nadzora o postojanju bespravnog objekta, izjavu revidenta da je bespravni objekat izgrađen u skladu sa osnovnim urbanističkim parametrima važećeg planskog dokumenta, građevinsku dozvolu za osnovni objekat”, piše između ostalog u rješenju.

Kako Ražnatović u roku od 30 dana, kao i u ostavljenom roku od četiri mjeseca, nije dostavila traženu dokumentaciju zahtjev je odbijen.

Komforni stan se do 2018. u katastru vodio na pokojnog Željka Ražnatovića, kada je preknjižen na pjevačicu, a osnov sticanja svojine je naveden poklon.

Ražnatović, nekrunisani kralj balkanskog podzemlja, kupio je stan u Bečićima još davne 1986.

Inače, Opština Budva imala je u protekle dvije decenije saradnju sa pjevačicom. Pa je ona tako 2014. za astronomski honorar od 100 hiljada eura angažovana od tadašnje vlasti da pjeva na dočeku Nove godine na otvorenom. Za nešto manji honorar, nastupila je i 1. januara 2020, kada su joj gradske vlasti platile 70 hiljada eura za koncert ispred starogradskih bedema.

Njenom nastupu tada se protivila vladajuća Crnogorska, ali, ipak Turistička organizacija kojom proteklih godina rukovode kadrovi koje je preporučila Demokratska Crna Gora ostala je pri stavu da popularna pjevačica folk zvuka nastupi u metropoli turizma.