Glavni grad: Ponudili smo pomoć

"Ne možemo, a da ne naglasimo da nas zabrinjava način i ton komunikacije menadžmenta ustanove kojoj je primarna obaveza vaspitanje naših najmlađih sugrađana"

5849 pregleda 8 komentar(a)
Prilaz vrtiću u Maslinama, Foto: SAVO PRELEVIC
Prilaz vrtiću u Maslinama, Foto: SAVO PRELEVIC

Iz Glavnog grada su reagovali na tvrdnje direktorice vrtića "Đina Vrbica" Bojane Razić u tekstu "Nije naše da sređujemo gradske parcele, ali možemo pomoći", objavljenom u jučerašnjim "Vijestima", u vezi s problemima prilaza vaspitnoj jedinici "Zvončić" u Maslinama.

Reagovanje prenosimo u cjelosti:

"Javnost je upoznata da se veliki broj objekata vaspitanja i obrazovanja, zdravstvene zaštite i socijalnog staranja nalazi na površinama koje su u vlasništvu Glavnog grada, jer su dodijeljene skupštinskim odlukama resornim ministarstvima za potrebe njihove izgradnje, a korisnici su obavezni održavati objekat i okolinu koja je dio urbanističkih parcela.

Prethodni menadžment ove predškolske ustanove bio je svjestan ove činjenice, pa je angažovao izvođača koji je, izgradnjom drenažnih kanala i upojnih bunara, riješio problem prilaza VJ "Zvončić".

Budući da se direktorica Razić poziva na "ogromnu profesionalnu i ljudsku dužnost", želimo da vjerujemo da je u pitanju neiskustvo i da je samo iz tog razloga zaboravila da da nalog za redovno održavanje ovog sistema, kako bi spremno dočekao veće padavine, što, napominjemo, nije zahtjevan i komplikovan posao i podrazumijeva čišćenje drenažnih kanala, uklanjanjem nakupljenog biljnog i drugog materijala.

Odgovarajući na dopis direktorici Razić, koji je upućen 6.12. a isti, nakon njenog izrazito nekorektnog reagovanja objavljenog u ovom dnevnom mediju, ponovljen e-mailom, Uprava grada ponudila je pomoć gradskih službi i preduzeća, jer se trudimo da imamo, prije svega odgovoran odnos prema ustanovama koje rade za opšte dobro, iako oblast njihovog djelovanja nije u našoj nadležnosti.

To da Glavnom gradu nije potrebna pomoć, a da istu nesebično pružamo, dokazali smo, između ostalog, i kroz pružanje podrške upravo resoru prosvjete, od kojih ćemo u posljednjih nekoliko mjeseci podsjetiti na ustupanje više prostorija za potrebe organizovanja dnevnih boravaka, opredjeljivanje novca za prevoz učenika OŠ "Vladimir Nazor", donacije za izgradnju škole u Tološima, obezbjeđivanje novca za školski pribor za prvake, itd.

Ne možemo, a da ne naglasimo da nas zabrinjava način i ton komunikacije menadžmenta ustanove kojoj je primarna obaveza vaspitanje naših najmlađih sugrađana. Opštepoznato je da komunikacija sa menadžmentom bilo koje javne ustanove putem medija nije manir Glavnog grada, u šta gospođu Razić mogu uvjeriti nedavno imenovane kolege iz drugih javnih ustanova, koje su do sada imale priliku komunicirati sa Glavnim gradom.

Ponavljamo, Glavni grad nudi direktorici pomoć kako u dijelu pružanja informacija o nadležnostima u vezi sa ustupljenom imovinom, raspolaganjem i održavanjem i pomoć privrednih društava u vezi sa uklanjanjem biljnog i drugog otpada iz odvoda atmosferske kanalizacije", zaključuju iz Glavnog grada.

Bonus video: