čestitao dan opštine

Krivokapić: Nije potrebno uložiti previše napora da Danilovgrad bude lider u privrednim djelatnostima

"Vlada, u saradnji sa lokalnom vlašću, već rješava „hronične“ probleme koji su naročito prisutni u oblasti ekologije i infrastrukture, ali nudi i ruku saradnje svim poslenicima opštine kako bi efikasnije iskoristili i „uvezali“ kulturno-istorijski, hidro, zemljišni, solarni i ljudski potencijal Bjelopavlićke ravnice i njenog okruženja", poručio je premijer

4237 pregleda 1 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu Opštine Danilovgrad, Dan opštine 9. decembar.

"Nezaborvljajući viševjekovnu, slavnu, slobodarsku prošlost vašeg grada i kraja, sve žrtve koje su se ugradile u temelje gradića čiji su rodoljubi, naučnici, umjetnici i humanisti davno prevazišli granice svog zavičaja, okrenuti smo trajnim vrijednostima kao putokazima na putu ka porodici evropskih država. Države EU najbolji su nam primjer kako je posredstvom savremenih tehničko-tehnoloških dostignuća, moguće ostvariti održivi ekonomski i društveni progres", kazao je Krivokapić.

Krivokapić je poručio da je Danilovgrad opština bogata i ukrašena sa svake strane, sa izuzetnom, centralnom pozicijom na državnoj mapi "i nije potrebno uložiti previše napora da bude istinski lider u nacionalnoj prehrambenoj, energetskoj, turističkoj i ostalim privrednim djelatnostima".

"Vlada, u saradnji sa lokalnom vlašću, već rješava „hronične“ probleme koji su naročito prisutni u oblasti ekologije i infrastrukture, ali nudi i ruku saradnje svim poslenicima opštine kako bi efikasnije iskoristili i „uvezali“ kulturno-istorijski, hidro, zemljišni, solarni i ljudski potencijal Bjelopavlićke ravnice i njenog okruženja", poručio je premijer.

Ističe da se nada da će u značajnijoj mjeri zaživjeti projekti usmjereni na valorizaciju turističkih potencijala kulturne i prirodne baštine, koja će doprinijeti unapređenju turističke ponude Crne Gore uopšte.

"Revitalizacijom istorijskih utvrđenja i arheoloških nalazišta, kroz investicije u infrastrukturu za bavljenje aktivnim planinskim i riječnim turizmom, preko izgradnje turističke infrastrukture koja posjetiocima omogućava pristup svim prirodnim i sakralnim vrijednostima vašeg kraja, uz razvoj održive, zelene industrije, Danilovgrad i Crna Gora imaju svijetlu perspektivu", navodi se u čestitki.