Montenegro erlajnsu naloženo da se isele iz hangara jer nemaju avion koji bi održavali

Iz Aerodroma je saopšteno da je ugovorom bilo precizirano da su im izdavali hangar zbog obavljanja djelatnosti za registrovani - obavljanje vazdušnog saobraćaja, a što oni, kako navode, više nisu

12854 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Beta/AP
Ilustracija, Foto: Beta/AP

Aerodromi Crne Gore naložili su iseljenje firme Montenegro Airlines iz hangara koji su im izdavali u zakup.

Iz Aerodroma je saopšteno da je ugovorom bilo precizirano da su im izdavali hangar zbog obavljanja djelatnosti za registrovani - obavljanje vazdušnog saobraćaja, a što oni, kako navode, više nisu.

Takođe su saopštili da su Aerodromi u procesu regulisanja imovinsko pravnih odnosa sa svim subjektima koji su imali u zakup ili po bilo kom osnovu koristili zemljište u vlasništvu države, a kojim oni upravljaju.

"Članom 2. tog Ugovora precizirano je da se zemljište daje u zakup radi postavljanja hangara, u cilju održavanja vazduhoplova. Upravo tim Ugovorom definisan je i način raskida, kao i sva prava i obaveze, a kao i da imaju pravo na zakup samo radi obavljanja djelatnosti za koju su registrovani, što više nijesu", navodi se u saopštenju.

Podsjetili su i da je zemljište kojim upravljaju Aerodromi Crne Gore državna imovina i da u tom smislu oni isključivo sprovode Odluke Vlade Crne Gore, u funkciji Osnivača.

Bonus video: