čestitao Međunarodni dan ljudskih prava

Sekulović: Današnji dan opomena da svaka država ima veliku obavezu prema svojim građanima

"Na današnji dan, mi potvrđujemo da smo ozbiljna zemlja ili to demantujemo. Pred nama su ozbiljni izazovi i zadaci, ali mi smo na pravom putu", kazao je Sekulović

4588 pregleda 0 komentar(a)
Sekulović, Foto: Savo Prelević
Sekulović, Foto: Savo Prelević

Koordinator Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Sergej Sekulović uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana ljudskih prava.

"Na današnji dan, usvojena je Univerzalna deklaracija o ljudskim pravima u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija. Univerzalna deklaracija jeste jedna opomena čovječanstvu, ali i putokaz kuda treba da se krećemo. Danas je veliki dan, za sve nas. Dan kada svi moramo da znamo da smo ljudska bića sa jednakim pravima i obavezama. Princip nediskriminacije mora biti noseći", naveo je Sekulović u video obraćanju.

"Današnji dan je velik kako za svakog od nas pojedinačno, tako i za svaku državu ponaosob, uključujući i Crnu Goru. Današnji dan je jedna velika opomena da svaka država, uključujući Crnu Goru, ima veliku obavezu prema svojim građanima i građankama. Građani i građanke Crne Gore, neka vam je srećan Dan ljudskih prava! Na današnji dan, mi potvrđujemo da smo ozbiljna zemlja ili to demantujemo. Pred nama su ozbiljni izazovi i zadaci, ali mi smo na pravom putu", zaključio je on.