Pljevlja: Svi đaci u školi, prijava neće biti

Jedan od roditelja kazao je “Vijestima” da su odlučili da djecu pošalju u školu, kako bi izbjegli podnošenje krivične prijave protiv njih koju je najavljivao direktor
136 pregleda 0 komentar(a)
škola Brvenica, Foto: Panoramio
škola Brvenica, Foto: Panoramio
Ažurirano: 01.11.2017. 16:10h

Svih jedanaest učenika koji nastavu pohađaju u petorazrednoj školi u pljevaljskom selu Brvenica juče je došlo na nastavu.

To je “Vijestima” potvrdio direktor matične škole na Srdanovnom grobu Milan Lacmanović i roditelji učenika koji prethodne sedmice nijesu dozvoljavali djeci da idu na nastavu dok im se ne obezbijedi prevoz školskim kombijem.

Jedan od roditelja kazao je “Vijestima” da su odlučili da djecu pošalju u školu, kako bi izbjegli podnošenje krivične prijave protiv njih koju je najavljivao direktor.

Roditelji navode da će narednih dana podnijeti zahtjev Upravnoj inspekciji da obavi inspekcijski nadzor i utvrdi da li njihova djeca imaju pravo na prevoz školskim kombijem, kao i drugi đaci koji putuju do škole.

Oni tvrde da po zakonu djeca koja putuju pet i više kilometara do škole imaju pravo na prevoz.

"Ukoliko se to potvrdi kao tačno, mi ćemo podnijeti tužbu protiv Ministarstva prosvjete, jer nije našoj djeci omogućen prevoz do škole“, rekao je jedan od roditelja.

Bonus video: