Pljevlja: Klizalište će raditi nakon 20. decembra

Opština Pljevlja i ove godine postaviće klizalište na Trgu 13. jul u centru grada

2788 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Goran Malidžan
Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja i ove godine postaviće klizalište na Trgu 13. jul u centru grada, a očekuje se da će će biti u funkciji poslije 20. decembra.

To je “Vijestima” potvrdio direktor Centra za sport i rekreaciju Veselin Peruničić.

Kazao je da je na tender pristigla samo jedna ponuda beogradskog preduzeća “Gemtehnik” i da je prihvaćena.

Iznajmljivanje klizališta lokalnu upravu u Pljevljima koštaće 24.500 eura, koliko je bila procijenjena vrijednost javne nabavke.

Klizalište će biti iznajmljeno na period od dva mjeseca - od 15. decembra ove do 15. februara naredne godine.

Peruničić je kazao da su planirali bili da montaža klizališta počne 15. decembra, a pet dana kasnije da počne sa radom, ali da trenutno vrijeme otežava dopremu opreme.

Centar je i prethodnih nekoliko godina postavljao klizalište na gradskom trgu, osim prošle kada to nije bilo moguće uraditi zbog nepovoljne epidemiološke situacije.

Klizalište je površine 300 metara kvadratnih i u njemu u isto vrijeme može da kliza 90 osoba.

Osim posebne podloge koja se zaleđuje, klizalište ima rashladni uređaj koji može da površinu održava zaleđenom i do temperatura od 16 stepeni.

Isporučilac opreme biće u obavezi i da oko klizališta postavi zaštitnu orgadu, alatke za održavanje leda i 120 klizaljki za iznajmljivanje, kao i pomagala za učenje klizanja.

Direktor Centra za sport i rekreaciju Veselin Peruničić kazao je da je prethodnih godina veliki broj mladih naučio da kliza.

Peruničić je kazao da će cijena klizanja najvjerovatnije biti jedan euro, iako je u okruženju najmanja cijena 1,5 eura. U tu cijenu uračunato je i iznajmljivanje klizaljki.

Klizalište će raditi svakog dana od 10 do 22 sata.

U Nacrtu Strategije razvoja sporta Opština Pljevlja je planirala izgradnju gradskog klizališta, ali nijesu precizirani rokovi do kada će to biti urađeno. Izgradnja klizališta koštala bi oko 100.000 eura, a osim pribavljanja potrebnih dozvola, potrebno ga je uklopiti i u planska dokumenta i obezbijediti kompletnu infrastrukturu.

Bonus video: