Bečić: Zajedničkim snagama ćemo pobijediti korupciju i kriminal

"Ne dozvolite da bilo ko, bez obzira na vjeru, naciju, osjeti da je država prema njemu nepravedna", kazao je Bečić na svečanosti u Policijskoj akademiji

9637 pregleda 15 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.12.2021. 14:59h

Predsjednik Skupštine Crne Gore Aleksa Bečić poručio je pitomcima 13. generacije Policijske akademije u Danilovgradu da moraju da budu ponos i savjest svih građana.

Pitomcima će danas biti uručene diplome povodom završetka školovanja.

"Vaša jedina strana je Crna Gora, svaka njena stopa. Politika je prolazna, mandati su prolazni, Crna Gora je jedino vječna", poručio je Bečić.

On je istakao da "ćemo zajedničkim snagama pobijediti korupciju i kriminal".

"Ne dozvolite da bilo ko, bez obzira na vjeru, naciju, osjeti da je država prema njemu nepravedna", kazao je Bečić.

Polaznicima je diplome uručio direktor policijske Akademije Svetomir Knežević, koji je poručio da je ponosan što danas ispraćaju i 13. generaciju.

Obraćajući se akademcima, Bečić je poručio da oni nijesu "samo njihovi ili samo naši", već su samim upisom pokazali želju da budu svih.

„Vi morate biti i ponos i snaga i obraz i savjest cijele Crne Gore. Svih njenih građana. Svih njenih nacija. I onih koji vjeruju i onih koji ne vjeruju. Vi ste svih njih i svi oni su vaši. Zato vas ne treba da dotiče politika, političke strane i politički odnosi. Vaša jedina strana je Crna Gora", kazao je predsjednik crnogorskog parlamenta.

Predsjednik Skupštine je uručio priznanje najboljoj polaznici XIII generacije, Mariji Veljović.

Obraćajući se budućim pripadnicama i pripadnicima Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova i drugog dijela bezbjednosnog sektora Crne Gore, Bečić je istakao da je uvjeren da govori u ime svih građana kada kaže – "Crna Gora vam je već sada zahvalna što ćete nositi uniformu sa njenim grbom“. To je, kazao je predsjednik, čast, ali i obaveza; privilegija, ali i odgovornost. Jer, kako je naglasio, „čast i privilegija je biti sinonim za državu, biti njen reprezent, a obaveza i odgovornost je predstavljati državu na način da se ni ona, ni njeni građani ne zastide vaših djela i vaših riječi“.

„Vaša obaveza i odgovornost je time veća što se svaka vaša riječ i svaki vaš potez tumači kao da ga je napravila sama država. Zato, ne dozvolite da bilo koji građanin koji ulaže u sve nas i na trenutak pomisli da je država prema njemu nepravedna, da je država prema njemu bahata, da mu je država maćeha, ma kome pripadali, ma kako se zvali, ma kako se nacionalno i vjerski osjećali”, kazao je Bečić.

U okviru svečanosti koja je upriličena u čast promocije XIII generacije polaznika „Policijske akademije“, govorili su i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Zoran Miljanić, direktor Uprave policije Zoran Brđanin, v.d. direktor PA Svetomir Knežević, a prisutnima se obratio i američki FBI agent Džo Piston, kao i najbolja akademka XIII generacije Marija Veljović. Tokom svečanosti, najboljim polaznicima/cama su uručene diplome, a gosti su imali priliku da pogledaju insert iz filma „Donnie Brasko” i proprate sportske aktivnosti koje su bile dio programa.

Bonus video: