Brđanin: Profesionalizam i nediskriminacija da budu misija u policijskom postupanju

Brđanin je, obraćajući se polaznicima osme garancije, kazao da je siguran da će se svakodnevno zalagati i biti predani u misiji zaštite i služenja interesima građana

6278 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Tviter/Uprava policije
Foto: Tviter/Uprava policije

Profesionalizam i nediskriminacija moraju biti misija u građanskom i policijskom postupanju, poručio je direktor Uprave policije Zoran Brđanin na današnjoj ceremoniji dodjele diploma polaznicima osme generacije Policijske akademije.

Brđanin je kazao da policija predano radi na snaženju policijske organizacije, koju dalje unapređuje i kroz otvorenost da implementira standarde, iskustava i dobre prakse Europol-a, Interpol-a, SELEC-a, SEPCA-e.

On je kazao da saradnja crnogorske policije sa bezbjednosnim službama u regionu i svijetu u kontinuitetu raste.

Brđanin je, obraćajući se polaznicima osme garancije, kazao da je siguran da će se svakodnevno zalagati i biti predani u misiji zaštite i služenja interesima građana.

“Takođe sam uvjeren da ćete promovisati doktrinu policijskog rada i njenu humanu dimenziju i jačati povjerenje građana u policiju i pravnu državu, i iznad svega da ćete biti pouzdani zaštitnici sloboda i sigurnosti građana”, rekao je on.

Prema riječima Brđanina, zaštita ugleda, profesionalizam i nediskriminacija moraju biti misija u građanskom i policijskom postupanju u kojem će braniti svoje profesionalne i interese službe - istovremeno štiteći građane.

On je kazao da je uvjeren da će stečena znanja polaznicima omogućiti da profesionalno obavljaju policijske poslove i zadatke, kao i da se afirmišu.

“Na takav način ćete dati doprinos daljem razvoju i progresu crnogorske policijske organizacije, koja je u regionu i šire prepoznata kao pouzdan i povjerljiv partner”, rekao je on.

Bonus video: