Perović: Nisam počinila nikakav prekršaj niti krivično djelo što će potvrditi i nadležni organi

"U slučaju za koji je podnesena krivična prijava ne postoji obaveza plaćanja poreza na kapitalnu dobit, iz jednostavnog razloga: kapitalne dobiti i nije bilo"

17179 pregleda 28 komentar(a)
Perović, Foto: Savo Prelević
Perović, Foto: Savo Prelević

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović demantovala je da je počinila bilo kakav prekršaj ili krivično djelo.

Televizija Nikšić danas je objavila da je Perović saslušana protekle sedmice u podgoričkom Osnovnom državnom tužilaštvu zbog sumnje da je utajila porez na kapitalnu dobit od oko 40.000 eura i da je tako oštetila budžet Crne Gore.

Ona je u reagovanju navela da ne sumnja da će to utvrditi i nadležni organi.

"Naivno je mahanje krivičnom prijavom, uz računanje na efekat da njeno podizanje upućuje na nečiju krivicu. Nije potrebna ni osnovna pravna pismenost da bi se znalo da krivičnu prijavu može da podnese bilo ko, osnovano ili, baš kao u ovom slučaju, bez ikakvog utemeljenja u činjenicima. Nisam počinila nikakav prekršaj niti krivično djelo, što će, ne sumnjam, potvrditi i nadležni organi. U slučaju za koji je podnesena krivična prijava ne postoji obaveza plaćanja poreza na kapitalnu dobit, iz jednostavnog razloga: kapitalne dobiti i nije bilo", navela je Perović u reagovanju dostavljenom "Vijestima".

Dodaje da je kompletna prodaja imovinskih prava na stan urađena po važećim propisima Crne Gore, kod ovlašćenog notara, koji je ugovor dostavio Poreskoj upravi.

"Da je postojala bilo kakva obaveza, poreski organ bi bio dužan do to i utvrdi. Pored toga, neosnovani su navodi da sam bila dužna da, nakon što sam dobila stan po povoljnim uslovima, ostanem na sudijskoj funkciji još najmanje 5 godina. Taj uslov bio je obavezujući samo za sudije sa manje od 10 godina iskustva. Stan sam dobila sa 10 godina sudijskog staža i 19 godina provedenih u pravosuđu. Stičem utisak da je sve to vrlo dobro poznato i onome ili onima koji su, vođeni šićardžijskim, dnevnopolitičkim interesima, podnijeli prijavu protiv mene. Prijavu, koja nije ništa drugo do novi, neinventivni pokušaj urušavanja mog integriteta i kredibiliteta, i posredno, nastavak napada na instituciju koju vodim", navodi u reagovanju Perović.

Dodaje i da joj ostaje da vjeruje "da pri odlučivanju tužilaštvo neće podleći uticaju i pritisku RTV Nikšić, kao što je, nažalost, podleglo dostavljajući podatke iz spisa predmeta".

Bonus video: