Opština Tivat: Ilku Klakoru uručena novčana nagrada

Tom prilikom Klakoru je uručena simbolična nagrada od 500 eura na inicijativu Sekretarijata za društvene djelatnosti, a uz jednoglasnu saglasnost novoformiranog Savjeta za sport Opštine Tivat

3498 pregleda 2 komentar(a)
Sa prijema, Foto: Opština Tivat
Sa prijema, Foto: Opština Tivat

Predsjednik SO Tivat dr Andrija Petković (BF) i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Borka Mršulja (BF) upriličili su prijem za Ilka Klakora, selektora crnogorske jedriličarske reprezentacije, koji je Crnu Goru i Tivat predstavljao na olimpijskim Igrama u Tokiju.

Tom prilikom Klakoru je uručena simbolična nagrada od 500 eura na inicijativu Sekretarijata za društvene djelatnosti, a uz jednoglasnu saglasnost novoformiranog Savjeta za sport Opštine Tivat.

„Raduju nas uspjesi naših sportista, a priznanje Ilku Klakoru je samo mala zahvalnost za sve ono što on godinama radi. Uz podršku svojih saradnika u klubu uzdigao je JK „Delfin“ do renomea prepoznatljivog na međunarodnoj sceni. Kruna tog uspjeha je učešće na Olimpijskim Igrama, čime je i naš grad ucrtao na kartu najboljih sportista svijeta.“ – rekao je Petković.

Sportsku scenu u Tivtu u 2021.godini obilježila je proslava 70 godina od osnivanja JK „Delfin“, organizacije evropskog prvenstva u jedrenju. FK „Arsenal“ je bio učesnik baraža za ulazak u Prvu ligu što je istorijski rezultat najstarijeg kluba u našem gradu.

Gracija Stjepčević iz Tivta postavio je novi svjetski rekord u disciplini precizno izbijanje, u kategoriji igrača do 18 i do 23 godine. „Učešće Ilka Klakora na OI u Tokiju udarilo je pečat uspješnoj sportskoj godini, pa smo iz tog razloga odlučili da mu ukažemo priznanje. Obaveza svih nas je da i u narednom periodu pružamo podršku tivatskim sportistima i sportskim radnicima, kako bi ovi rezultati postali pravilo.“ – istakla je sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Borka Mršulja.

Zahvaljujući se na prijemu i nagradi, Klakor je kazao da smatra da su rezultati jedriličarskog kluba „Delfin“, kao i rad tokom čitave godine, bili na vrhunskom nivou. Posebno bih istakao učešće na Olimpijskim Igrama u Tokiju, na kojima sam u ulozi selektora predstavljao Crnu Goru i Tivat. Milivoj Dukić je na Olimpijadi na jednoj od regata bio prvi, a ukupno 17. što je najbolji rezultat crnogorskog jederenja u istoriji.

„Takmičar JK „Delfin“ Ilija Marković je u Poljskoj na Svjetskom prvenstvu bio deveti, aktuelni je državni šampion i vicešampion Hrvatske. Nikola Golubović bio je deveti na evropskom prvenstvu u Bugarskoj, državni je prvak i prvak Hrvatske. Takođe JK „Delfin“ bio je uspješan organizator evropskog prvenstva do 21 godine, pa smo zahvaljujući tome dobili organizaciju Evropa Kupa, koje će se u Tivtu održati od 5-8.maja naredne godine.“ – zaključio je Ilko Klakor.

Bonus video: