Opština Bijelo Polje potpisala ugovor o saradnji sa predstavnicima manifestacije "Crna Gora u ritmu Evrope"

“Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska dječija manifestacija koju podržavaju ambasade Švedske, Belgije, Kipra, Portugalije, Finske, Norveške, Grčke, Italije, Hrvatske, Španije, Turske, Austrije, Holandije, Danske, Mađarske i Slovenije

3391 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Predstavnici manifestacije "Crna Gora u ritmu Evrope'' i Opštine Bijelo Polje potpisivanjem novog ugovora nastavili su zajedničku saradnju, kojom se omogućava djeci iz bjelopoljskih osnovnih i srednjih škola da učestvuju na prestižnom muzičkom takmičenju.

Predsjednik Petar Smolović ugostio je predstavnike organizacionog tima manifestacije “Crna Gora u ritmu Evrope”, direktora programa, Igora Karadarevića i kordinatorku za Crnu Goru, Saidu Čikić.

Istakao je da ga raduje što je Opština Bijelo Polje prva lokalna samouprava u Crnoj Gori koja je potpisala ovaj ugovor i da je sa zadovoljstvom prihvatio partnerstvo u ovom projektu.

"Raduje me što će djeca iz Bijelog Polja učestvovati u ovom projektu, jer će imati priliku da se upoznaju sa različitim kulturama, da čuju različite jezike, usavršavaju svoje umjetničke vještine, razvijaju timski duh, i da ruše sve barijere pred sobom. Učenici i profesori iz osnovnih i srednjih škola navikli su nas na uspjehe na važnim takmičenjima i ne sumnjam da će tako biti i na ovom. Mislim da je ovo odlična prilika da se djeca iz Bijelog Polja druže sa svojim vršnjacima iz drugih crnogorskih gradova", kazao je predsjednik Opštine.

Manifestacija “Crna Gora u ritmu Evrope” predstavlja najveće dječje muzičko takmičenje u Crnoj Gori i održava se u još 10 zemalja Evrope, kazao je direktor programa Igor Kardarević.

“Djeca iz Bijelog Polja početkom naredne godine, nakon višemjesečnih obuka, nastupaće na finalnoj večeri takmičenja. Pored toga što će predstavljati svoj grad, predstavljaće i jednu zemlju Evrope, koju im dodjeljuje organizator, a ukoliko pobijede dobijaju putovanje u zemlju koju su predstavljali. Uz sve to obezbijeđen je direktan prenos, kao i promotivni spotovi za sve gradove učesnike", kazao je Kardarević.

Prema riječima organizatora “Crna Gora u ritmu Evrope” je diplomatska dječija manifestacija koju podržavaju ambasade Švedske, Belgije, Kipra, Portugalije, Finske, Norveške, Grčke, Italije, Hrvatske, Španije, Turske, Austrije, Holandije, Danske, Mađarske i Slovenije.

Potpisivanju ugovora i sastanku sa organizatorima manifestacije su prisustvovali i predsjednica Skupštine Nemša Omerhodžić i sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Haris Malagić.

Bonus video: