Grad komunicira preko 17 osoba

Ova služba, prema odluci o budžetu Glavnog grada, koštaće nepunih četvrt miliona – 224.700 eura Gradske vlasti tvrde da su povećali broj službenika da bi efikasnije odgovorili poslovima u njihovoj nadležnosti Ukoliko uzmemo u obzir obim poslova koje obavljaju dva biroa... jasno je da je broj zaposlenih lica opravdan, kažu iz PG biroa

39986 pregleda 20 komentar(a)
Služba košta gradsku kasu preko 220.000 eura, Foto: Luka Zekovic
Služba košta gradsku kasu preko 220.000 eura, Foto: Luka Zekovic

Služba za odnose s javnošću Glavnog grada, prema posljednjoj sistematizaciji, uvećana je za još petoro zaposlenih - sa sadašnjih 12 na 17.

To se vidi iz izmijenjenog kadrovskog plana za organe uprave i službe Glavnog grada za 2021. godinu.

”Navedenim izmjenama pravilnika izvršena je reorganizacija na način što je povećan broj izvršilaca kako bi se efikasnije odgovorilo poslovima koji su stavljeni u nadležnost ove službe”, navodi se u obrazloženju.

Po tome je Služba za odnose s javnošću Glavnog grada podijeljena na Biro za odnose s medijima i Biro za komunikaciju sa građanima.

Biro za odnose s medijima čini osam osoba, pored šefa ima jednu osobu zaduženu za odnose s lokalnim javnim emiterom, dvije za odnose sa medijima, administratora za društvene mreže i sajt podgorica.me, referenta za komunikaciju s medijima, fotografa i savjetnika za opšte i administrativne poslove.

Osam osoba čini i Biro za komunikaciju s građanima. Osim šefa Biroa, dva savjetnika biće zadužena za prijem i komunikaciju sa građanima, jedan savjetnik za veb komunikaciju, a još četvoro za komunikaciju s građanima.

U dokumentu se pojašnjava da su izmjene Kadrovskog plana u skladu sa budžetskim sredstvima koji su odlukom o budžetu Glavnog grada opredijeljena za Službu za odnose s javnošću.

Ova služba, prema odluci o budžetu Glavnog grada, koštaju nepunih četvrt miliona - 224.700 eura.

”Budući da je Glavni grad ocijenjen kao najtransparentnija lokalna samouprava, a na sugestiju sugrađana, odlučeno je komunikaciju sa lokalnim stanovništvom, kao i saradnju sa medijima i civilnim sektorom dodatno unaprijedimo kroz formiranje Građanskog biroa uz zadržavanje istog broja zaposlenih”, odgovorili su “Vijestima” iz PG biroa.

Ističu da, što se broja zaposlenih tiče, obaveza Biroa za odnose s medijima je da blagovremeno infomiše javnost o svim aktuelnostima iz Glavnog grada.

”...Što se ne odnosi na sve organe uprave, odnosno sekretatijate, stručne i posebne službe. S druge strane, Sistem 48 prati, koordinira i u propisanom roku odgovara na zahtjeve građana koji se odnose na sve oblasti djelovanja Glavnog grada i njegov rad organizovan je u dvije smjene. Ukoliko uzmemo u obzir obim poslova koje obavljaju dva pomenuta biroa, kao i činjenicu da je Podgorica ocijenjena kao najtransparentnija lokalna samouprava, jasno je da je broj zaposlenih lica opravdan”, zaključuju iz PG biroa.

Tender za fotografisanje, snimanje....

Gradska uprava je sredinom mjeseca raspisala javni poziv za usluge fotografisanja, snimanja, montiranja i distribucije priloga za potrebe Glavnog grada, vrijedan 15.000 eura.

Ponuđač mora da ima minimum dvije kamere (HD kvalitet snimaka), dva drona, dva kompleta bubica, rasvjetu za snimanje, studio za montažu i jedno vozilo.

Takođe se obavezuje da montirani video-materijal dostavi svim crnogorskim televizijskim stanicama najviše 90 minuta nakon završetka događaja, a po prethodno dobijenoj saglasnosti naručioca.

Rok izvršenja ugovora je 12 mjeseci od dana zaključivanja ugovora ili dostizanja procijenjene vrijednosti javne nabavke, zavisno koji od uslova bude ranije ispunjen.

Lokalni javni emiter “Radio televizija Podgorica” početkom aprila je pustio u rad svoj portal, a sredinom septembra sa radom i TV.

Bonus video: