Termofasade na još tri zgrade

Opština finansira 90 odsto vrijednosti ugovorenog posla, a 10 odsto stanari zgrade

4537 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Opština
Foto: Opština

Na još tri zgrade u centru Pljevalja biće urađene termofasade i nova bravarija u okviru sprovođenja mjera energetske efikasnosti objekata koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici.

Adaptacija fasada radiće se na zgradi na na uglu Omladinske i Treće sandžačke brigade br.14, Tršovoj ulici br. 20 i Skerlićevoj ulici br.14.

Procijenjena vrijednost otvorenog postupka javne nabavke je 129.977 eura bez PDV-a.

Opština finansira 90 odsto vrijednosti ugovorenog posla, a 10 odsto stanari zgrade.

Javna nabavka obuhvata pripremne radove, nabavku i izradu fasada od fasadnog stiropora, sanaciju terasa, izradu šembrana, nabavku, transport i ugradnju aluminijumske eloksirane bravarije i pvc bravarije, ugradnju i nabavku limene opšivke novih oluka, ugradnju solbanki, kao i crijepa i lima, kako zgrade bile kompletno energetski efikasne.

Program energetske efikasnosti stambenih objekata koji se toplotnom energijom snabdijevaju iz kotlarnice u Skrelićevoj ulici, pljevaljska lokalna samouprava realizuje treću godinu zaredom, sa ciljem smanjenja utroška uglja iz kotlarnice koja kao energent koristi čvrsto gorivo - ugalj. “Polazeći od programa i opredjeljenja da se podrži finansiranje mjera energetske efikasnosti objekata u Pljevljima, radi krajnjeg cilja – unapređenja životne sredine, Opština Pljevlja kroz posebnu budžetsku poziciju od 2020. godine finansira primjenu mjera energetske efikasnosti na objektima koji se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici, u okviru kojeg je do sada utopljeno osam stambenih zgrada i sve zgrade koje koristi Opština i državni organi. Na osnovu izvršenih detaljnih energetskih pregleda na 21 zgradi koje se griju iz kotlarnice u Skerlićevoj ulici, koje je za potrebe Opštine Pljevlja izvršila firma “Dencon”, sprovedeno je rangiranje prioritetnih zgrada za izradu termo – fasada koje će se programom Opštine Pljevlja rekonstruisati tokom ove, ali i narednih godina. Ovim su stvoreni uslovi za početak sufinansiranja primjene energetski efikasnih mjera, kao i kompletno vizualno osvježavanje centra grada u kome se zgrade nalaze”, saopšteno je iz opštine Pljevlja.

Bonus video: