Uskoro i biznis inkubator u Tivtu

Komnenović saopštio da su njihove biznis inicijative značajne za grad i da će u budućnosti biti još snažnije podržane

5942 pregleda 38 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Opština Tivat
Foto: Opština Tivat

Sekretarijat za privredu Opštine Tivat je 31.decembra, po drugi put u 2021.godini, dodijelio novčanu podršku biznis planovima žena preduzetnica u tom gradu.

Drugi javni konkurs za raspodjelu preostalih sredstava za podršku ženskom preduzetništvu iz budžeta Opštine Tivat za 2021. godinu, bio je raspisan 1. novembra i trajao je 30 dana.

Odlukom Komisije za raspodjelu sredstava dodijeljena su četiri granta, u ukupnom iznosu od preko 12 hiljada eura, i to: kompanioji „Fasade Montenegro d.o.o. (preduzetnica Marija Jarić) u iznosu od 4.000 eura, kompaniji „Shine M&D“ d.o.o. (preduzetnica Stanka Bojić) u iznosu od 4.440 eura, firmi „Jioan“ d.o.o. (preduzetnica Mirjana Sijerković) u iznosu od 2.000 eura, te kompaniji „Monirego“ ( preduzetnica Irena Čapo Trajčevska) u iznosu od 2.000 eura.

Tim povodom na Staru godinu je u kabinetu predsjednika opštine Tivat Željka Komnenovića upriličen prijem za četiri dobitnice i potpisani ugovori o dodjeli sredstava.

U razgovoru sa nagrađenim preduzetnicama, predsjednik opštine Tivat Komnenović saopštio je da su njihove biznis inicijative značajne za grad i da će u budućnosti biti još snažnije podržane.

„Svi preduzetnički projekti koji su za dobrobit grada, dobrodošli su.“- kazao je on i najavio otvaranje biznis inkubatora u Tivtu.

Prijemu je prisustvovao i sekretar za privredu Vedran Božinović, koji je čestitao dobitnicama i kazao da su u njihovim projektima prepoznate nedostajuće potrebe grada, te da će doprinijeti diverzifikaciji ponude.

Bonus video: