Demokrate: Razmotriti uvođenje socijalnih mjera za građane Pljevalja

Lončar smatra da postoji prostor da “Čistoća“ i „Vodovod“ donesu odluku da se od 1.januara svim potrošačima koji se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad odobre popusti na mjesečni račun od 30 odsto

7351 pregleda 3 komentar(a)
Lončar, Foto: Demokratska Crna Gora
Lončar, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora pozvala je odgovorne u opštinskim preduzećima Vodovod i Čistoća da uvedu niz socijalnih mjera za svoje korisnike kako bi se ublažila teška socio-ekonomska kriza u kojoj se nalaze građani Pljevalja.

“Imajući u vidu tešku socio-ekonomsku krizu koja je naročito izražena u Pljevljima, pomoć Skupštine, Vlade i državnih kompanija kroz različite oblike novih naknada i subvencija, Demokrate Pljevlja predlažu da lokalna preduzeća razmotre uvođenje seta socijalnih mjera za građane”, navodi se u saopštenju odbornice Demokrata u Skupštini opštine Pljevlja Vesna Lončar.

Smatra da postoji prostor da d.o.o “Čistoća“ i d.o.o „Vodovod“ donesu odluku da se od 1.januara 2022.godine, svim potrošačima koji se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad odobre popusti na mjesečni račun od 30 odsto.

Traži i da se svim domaćinstvima u kojima se punoljetni članovi nalaze na evidenciji ZZZCG-Biro rada Pljevlja, odobri popust od 25 odsto, a svim penzionerima vlasnicima domaćinstava sa penzijama nižim od 200 eura, popust od 20 odsto.

Demokrate zahtijevaju i da se svim redovnim platišama odobri mjesečni popust od 10 odsto a da se svim domaćinstvima koja imaju dugovanja veća od 500 eura, odobri odloženo plaćanje do 60 mjeseci.

“Smatramo da bi se ovim setom mjera sa jedne strane pomoglo građanima, a sa druge isti motivisali da sa umanjenim iznosima, shodno socijalnom položaju u kojem se nalaze, izmiruju svoje obaveze. Takođe, ovaj set mjera opravdan je i sa aspekta kvaliteta usluge, imajući u vidu da građani veći dio godine nemaju pijaću vodu”, navela je Lončar u saopštenju.

Bonus video: