Krivokapić čestitao Dan osnivanja Cetinja: Gradovi u čijim temeljima stoji pismenost su neuništivi

Predsjednik Vlade je kazao da sudbina Cetinja i Crne Gore kroz burnu prošlost pokazuje da gradovi i države u čijim temeljima stoji pismenost i pečatnja da imaju svoju svijetlu budućnost

6561 pregleda 33 reakcija 9 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu Prijestonice, Dan osnivanja Cetinja, 4. januar i kazao da Prijestonica i Crna Gora nastavljaju siguran hod ka Evropskoj uniji.

Dvije vododjelne povelje za istoriju Crne Gore, ističe Krivokapić, su se desile 4. januara.

Krivokapić dodaje i da gradovi i države u čijim temeljima stoji pismenost i pečatnja su neuništivi i da imaju svoju svijetlu budućnost, a da to pokazuje sudbina Cetinja i Crne Gore kroz burnu prošlost.

"Darovnica osnivača, gospodara Ivana Crnojevića Cetinjskom manastiru i povelja uz obodski “Oktoih prvoglasnik” Đurađa Crnojevića, otvorile su vrata novoj, modernoj Crnoj Gori i Cetinju koji su u svakom vijeku svog postojanja išli za zubljama slobode i prosvjetiteljstva. I danas, osvjetljavajući svoj put ovim zrakama, Prijestonica i Crna Gora nastavljaju siguran hod ka Evropskoj uniji", navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Bonus video: