reagovali iz jedne od članica vladajuće koalicije

Mural posvećen Amfilohiju u Tivtu; BF: Uz dužno poštovanje, duhovnicima je mjesto u vjerskim objektima

Iz Bokeškog foruma kazali da će “kao još uvijek dio lokalne vlasti u Tivtu, uraditi sve da se sporni mural ukloni u skladu sa zakonom”

17297 pregleda 340 reakcija 41 komentar(a)
Mural u Tivtu, Foto: Čitalac
Mural u Tivtu, Foto: Čitalac

Na zgradi trafostanice u blizini malog gradskog parka na Trgu Dara Petkovića u centru Tivta, jutros je osvanuo veliki mural sa likom pokojnog mitroplotita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

Na muralu koji pokriva cijelu zapadnu fasadu zgrade, napisana je poruka “Blago meni” i “Bratstvo Tivat”.

Ovim povodom regovala je građanska lista Bokeški Forum (BF) koja je članica vladajuće koalicije na lokalnom nivou u Tivtu zajedno sa građanskim listama "Narod Pobjeđuje" i “Goran Božović-časno i odgovorno za bolji Tivat”.

Iz BF-a su osudili postavljanje murala. “Uvijek smo se zalagali za multietnički Tivat, građansku i sekularnu državu u kojem ničija prava i osjećaji neće biti ugroženi. Pokazali smo to i poslije 30. avgusta i lokalnih izbora, kada smo se vodili isključivo interesima svih građana Tivta i pružili ruku saradnje. Uz dužno poštovanje, prema svima, smatramo da je duhovnicima mjesto u vjerskim objektima. Ovakvi slučajevi dovode do još većih podjela među ljudima, a nikakve podjele nam nisu potrebne”, saopštio je BF dodajuči da će ta građanska lista “kao još uvijek dio lokalne vlasti u Tivtu, uraditi sve da se sporni mural ukloni u skladu sa zakonom.”

Naveli su i da će o svim daljim svojim koracima javnost pravovremeno obavijestiti, “vodeći se isključivo principima građanske tolerancije za koju smo se oduvijek zalagali.”