Kavarić: U januaru do 50.000 zaraženih, potrebne jasne mjere

“I Bog se prekrstio kada je vidio šta mi radimo. Mislim tu na sve, i na donosioce odluka i na građane", rekao je Kavarić

9898 pregleda 14 komentar(a)
Kavarić, Foto: Luka Zeković
Kavarić, Foto: Luka Zeković

U Crnoj Gori će do kraja januara biti i 50.000 zaraženih koronavirusom, što je očekivano, jer je učinjeno sve da se omogući lanac prenosa zaraze, ocijenio je doktor Nebojša Kavarić.

Za doček Nove godine, ali u danima poslije, kako je kazao, mogle su se primijetiti gužve, gdje niko nije nosio masku, niti držao distancu.

“I Bog se prekrstio kada je vidio šta mi radimo. Mislim tu na sve i na donosioce odluka i na građane. Sve smo napravili da broj zaraženih bude ovoliki. Jednostavne projekcije kažu da će do kraja januara broj novoinficiranih biti od 40.000 do 50.000”, kazao je Kavarić u gostovanju na Televiziji Crne Gore.

Ističe da će sve to biti teret za, prije svega, primarnu zdravstvenu zaštitu.

Kavarić je ocijenio i da su rezultati kada je u pitanju vakcinacija skromni i poručio da protivepidemijske mjere moraju biti jasne i sinhronizovane.

“Ovo treba da bude trenutak mobilizacije svih koji mogu da pomognu, svi kapaciteti domova zdravlja narednih dvadesetak dana moraju da budu usmjereni, prije svega ka oboljelima, da nema gužve, šta ako krene kiša, snijeg”, poručio je Kavarić, kako prenosi portal RTCG-a.

Bonus video: