Zajednička akcija plovne jedinice i Službe zaštite NP

U Skadarsko jezero vraćena oko tona zaplijenjene ribe

Iz NPCG saopšteno da je 29. decebra 2021. godine spriječen krivolov u rejonu ribolovnog oka Raduš i da su privedene dvije osobe

31036 pregleda 31 reakcija 15 komentar(a)
Foto: NPCG
Foto: NPCG

Zajedničkom akcijom plovne jedinice policije i Službe zaštite NP Skadarsko jezero u rejonu ribolovnog oka Raduš gdje je na snazi cjelogodišnji ribolovni zabran, pretragom terena, zaplijenjeno je 10 komada ribolovnih mreža.

Kako je saopšteno iz Nacionalnih parkova Crne Gore (NPCG), prilikom izvlačenja mreža iz vode danas, veća količina ribe (šarana) koja je zatečena u mrežama, oko 1.000 kilograma, vraćena je u Skadarsko jezero.

"Takođe je zajedničkom akcijom plovne jedinice policije i Službe zaštite NP Skadarsko jezero, 29. decebra 2021. godine, u večernjim časovima, spriječeno vršenje nezakonite radnje krivolova u rejonu ribolovnog oka Raduš. Tom prilikom pripadnici plovne jedinice su priveli dva lica i od njih privremeno oduzeli: drveni čamac sa vanbrodskim motorom, ribolovne alate i opremu, i zaplijenili oko 50 kilograma ribe", navodi se u saopštenju.

Nacionalni park Skadarsko jezero apeluje na sve korisnike zaštićenog područja da se suzdrže od svih nezakonitih aktivnosti kojima se mogu narušiti vrijednosti biodiverziteta, a posebno od nezakonitog izlova kojim se ugrožava bogatstvo i raznovrsnost ribljih vrsta.

"Svi građania koji žele da doprinesu očuvanju ribljeg fonda, mogu da prijave sve slučajeve nezakonitog ribolova na dežurni broj Službe zaštite NP Skadarsko jezero 067 097 484", navodi se u saopštenju.