SNP: Nadležne institucije da pomognu glumici Vesni Pećanac, obezbijediti adekvatnu penziju koja zadovoljava potrebe

Iz SNP-a ističu da je javnost ostala šokirana fotografijama Pećanac u narodnoj kuhinji u Beogradu, te da je "više nego nečovječno što Crna Gora za toliko godina nije imala sluha za sudbinu udovice čuvenog reditelja Živka Nikolića i što nije učinila ništa kako bi joj olakšala život.

6972 pregleda 13 komentar(a)
Socijalistička narodna partija, Foto: Arhiva Vijesti
Socijalistička narodna partija, Foto: Arhiva Vijesti

Socijalistička narodna partija (SNP) Crne Gore apelovala je na nadležne institucije u Crnoj Gori da pronađu način da pomognu glumici Vesni Pećanac koja, kako navode u saopštenju, "živi u uslovima nedostojnim čovjeka."

Iz SNP-a ističu da je javnost ostala šokirana fotografijama Pećanac u narodnoj kuhinji u Beogradu, te da je "više nego nečovječno što Crna Gora za toliko godina nije imala sluha za sudbinu udovice čuvenog reditelja Živka Nikolića i što nije učinila ništa kako bi joj olakšala život."

"Nije to sramota ove ili one vlasti, to je sramota svih nas i konačno je došlo vrijeme da uradimo nešto da ispravimo ovu nepravdu. Ne smijemo više dozvoliti da Vesna Pećanac provodi život u bijedi i siromaštvu, već joj se, saglasno njenom doprinosu afirmaciji crnogorske kulture, mora obezbijediti adekvatna penzija koja će joj pomoći da zadovolji osnovne potrebe", navodi se u saopštenju.

Iz SNP-a su poručili da Crna Gora toliko duguje i Vesni Pećanac i Živku Nikoliću za način na koji su proslavili državu svojim filmovima.

"Sada je trenutak da pokažemo da imamo osjećaj odgovornosti i obzira prema onima koji su pronosili dobar glas o našoj zemlji širom svijeta", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: