U Budvi zbog epidemiološke situacije donijet set mjera

"Obezbjediti konstantno prisustvo pripadnika Komunalne policije i komunalne inspekcije uz asisteniciju pripadnika CB Budva ispred COVID ambulante JZU Dom zdravlja Budva u cilju sprečavanja gužvi i poštovanja propisanih epidemioloških mjera"

7212 pregleda 6 komentar(a)
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović
Budva (ilustracija), Foto: Vuk Lajović

Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva zbog epidemiološke situacije u gradu donio je set mjera.

U Budvi su trenutno aktivna 1.064 slučaja koronavirusa.

"Pozivaju se inspekcijski organi, kako na državnom tako i na lokalnom nivou, da pojačano, dosljedno i u kontinuitetu nadziru sprovođenje važećih epidemioloških mjera i da o rezultatima kontrola redovno izveštavaju Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje. Organi zaduženi za kontrolu propisanih mjera treba u potpunosti organizovano da pristupe sprovođenju istih, u cilju daljeg suzbijanja i spriječavanja prenošenja novog soja koronavirusa na području Opštine Budva. Obezbjediti konstantno prisustvo pripadnika Komunalne policije i komunalne inspekcije uz asisteniciju pripadnika CB Budva ispred COVID ambulante JZU Dom zdravlja Budva u cilju sprečavanja gužvi i poštovanja propisanih epidemioloških mjera", neke su od mjera.

Takođe, navode, potrebno je raditi na zajedničkom suzbijanju i sprečavanju širenja novog soja koronavirusa, zajedničkim timskim radom i nadzorom, a svi subjekti zaštite i spašavanja na lokalnom nivou da preduzmu maksimalne mjere iz svoje nadležnosti.

"Radno vrijeme nadzora i mjere, prilagoditi u potpunosti potrebama suzbijanja pojave novog soja koronavirusa. Pozivaju se građani Budve da u cilju prevencije i zaštite u novonastaloj situaciji obavezno pristupe pojačanom čišćenju i održavanju ulaza, liftova i zajedničkih prostorija. Pozivaju se građani Budve, a u cilju izbjegavanja većih gužvi u zatvorenim prostorima da se u narednom periodu uzdržavaju od dolaska u prostorije lokalne samouprave i javnih ustanova, osim u hitnim sličajevima i zahtjevima koji ne trpe odlaganje. Daje se preporuka građanima da u što većoj mjeri pristupe elektronskom podnošenju zahtjeva i informisanju o predmetima koji su u toku telefonskim putem".

Apeluje se i na izbjegavanje gužve i okupljanja na ograničenom prostoru, te da je potrebno primjenjivati rigorozne mjere higijene i u svemu doprinjeti borbi protiv daljnjeg širenja, suzbijanja i sprečavanja prenošenja novog soja koronavirusa.

"Pozivaju se poslodavci da, u situacijama kada uoče povećan broj zaposlenih koji su inficirani novim sojem koronavirusa, kontaktiraju epidemiološku službu JU Dom zdravlja Budva u Budvi, radi praćenja situacije i preduzimanja dodatnih mjera, uz preporuku da, u tom slučaju povećaju stepen odgovornosti i discipline u poštovanju epidemiološkuh mjera među zaposlenima. Zadužuje se Služba zaštite i spašavanja Opštine Budva i DOO Komunalno Budva da vrše kontinuiranu dezinfekciju svih objekata javnih ustanova na teritoriji opštine kao i javnih površina, stambenih ulaza, ulica, parkinga i drugih površina u cilju suzbijanja širenja novog soja koronavirusa u cilju zaštite zdravlja građana", navode iz Tima za zaštitu i spašavanje Opštine Budva

Bonus video: