Katnić kazao da se na pitanje o smjeni "sav naježio": "Ako me se sete na Dan tužilački, sete me se"

"Ne vjerujem da će novi Tužilački savjet, ako budu radili po zakonu, a ja nemam razlog da u njih sumnjam, prekinuti moj radni odnos", kazao je

34141 pregleda 300 reakcija 43 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.01.2022. 13:27h

Upitan da li očekuje smjenu, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da se "sav naježio".

On je odgovarao na pitanja novinara na pres konferenciji SDT i Uprave policije.

"Ne vjerujem da će novi Tužilački savjet, ako budu radili po zakonu, a ja nemam razlog da u njih sumnjam, prekinuti moj radni odnos", kazao je on objasnivši da još nije stekao uslove za penziju i da bi to bio veliki trošak za državu kada bi došli do Strazbura.

"Ako me se sete na Dan tužilački, sete me se", rekao je on.

Odgovarajući na pitanja da li su donijeli odluku u predmetu Pandora papiri, kazao je da je Pandora prva žena sa lošim osobinama i da Pandora donosi zlo.

"Uradili smo sve što je bilo moguće", kazao je on, objasnivši da će, ako bude osnovane sumnje pokrenuti postupak protiv predsjednika Mila Đukanovića.

Rekao je da ne vjeruje da će Pandora Đukanovićima donijeti zlo, jer i ako pokrenu postupak, ne mora biti zlo, jer je Spuž demokratski i za svakoga je.

Rekao je da zna zbog čega kriminalne grupe insistiraju na njegovoj smjeni, a da potpredsjednik Vlade Dritan Abazović mora reći zbog čega on insistira na tome.

"Bilo bi dobro da obustavi, jer to prelazi u nepristojnost. Ne pada mi na um da kažem, ali zamislite da ja vama kažem za potpredsjednika Vlade, mladog čovjeka - zatvorio je jedan šverc, a otvorio drugi, kao što mu kažu. Ja to ne kažem, samo kažem - izvolite dragi kolega, čak ga nazivam bratom. On je pokušao nešto da uradi, organizovao, vidjeli ste kako to funkcioniše", rekao je on, dodajući da Abazoviću fali iskustva.

Kazao je i da oni treba njemu da obezbjede zaštitu, a ne da poziva da se organizuje njegova smjena.

Bonus video: