uvažiti i zaštititi interese obje strane

Porfirije o Temeljnom ugovoru: Pravni tim SPC smatra da ima mjesta poboljšanju

"U doglednom vremenu, čije trajanje je prije svega određeno smirivanjem političkih razmimoilaženja u Crnoj Gori, doći ćemo do rješenja na dobro svih. Potpuni smo jednomišljenici sa našim arhijerejima u toj republici, mitropolitom Joanikijem, vladikom Metodijem, sveštenstvom, monaštvom", kazao je srpski patrijarh

11049 pregleda 36 reakcija 37 komentar(a)
Porfirije, Foto: Savo Prelević
Porfirije, Foto: Savo Prelević

Poglavar Srpske pravoslavne crkve Porfirije izjavio je da je SPC spremna da razmotri sve opcije teksta Temeljnog ugovora sa Crnom Gorom - one koje su do sada bile u opticaju, ali da pravni tim SPC smatra da ima mjesta poboljšanju, saopšteno je iz te crkve.

„Ako bude svrsishodno, možemo krenuti i od bijelog papira. Sve na dobro naroda“, rekao je Porfirije u intervjuu za časopis Ministarstva spoljnih poslova Rusije „Međunarodni život”, koji je objavljen na stranici interaffairs.ru na Božić.

On je istakao da, kao i u bilo kom drugom poslu, i u ovom želi da na isti način uvaži i zaštiti interese obje strane, a pogotovo što obje strane zapravo u ogromnoj većini čini jedan "isti vjerujući narod, naš narod", prenosi N1. „Dakle, kao i svi u našoj Crkvi, po ovom pitanju sam potpuni optimista“.

"U doglednom vremenu, čije trajanje je prije svega određeno smirivanjem političkih razmimoilaženja u Crnoj Gori, doći ćemo do rješenja na dobro svih. Potpuni smo jednomišljenici sa našim arhijerejima u toj republici, mitropolitom Joanikijem, vladikom Metodijem, sveštenstvom, monaštvom. Spremni smo da predano radimo na ostvarenju cilja", poručio je Porfirije.