Upozorenje iz Donjih Luga: Sredite ulice, blokiraćemo saobraćaj

Riječ je o projektu koji se finansira iz međunarodnih sredstava, čija je vrijednost više od 13 miliona eura
89 pregleda 0 komentar(a)
Donje Luge, Foto: Tufik Softić
Donje Luge, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 28.10.2017. 20:15h

Stanovnici beranske Mjesne zajednice (MZ) Donje Luge pozvali su graditelje kolektora da što prije saniraju ulice u tom naselju, upozorivši da će u suprotnom blokirati saobraćaj.

Ističu da su ulice prekopane i da predstavljaju opasnost za pješake.

Predsjednik MZ Dejan Bašić kazao je “Vijestima” da su izvođači probili sve rokove:

“Uništena je asfaltna podloga. Više puta su kidali vodovodne cijevi i ostavljali čitav ovaj kraj bez vode“.

Bašić tvrdi da je više puta apelovao kod izvođača, ali da je problem u tome što postoji veliki broj podizvođača i da tu vlada velika zbrka šta je u čijoj nadležnosti.

Mještanin Donjih Luga Boban Aković ogorčeno je rekao da je jedno dijete, vraćajući se iz škole, upalo u kanal, ali da je samo srećom prošlo bez povreda.

“Strahujemo svakog dana da neko ne strada. To nijesu kanali već katakombe, sa cijevima i metalnim elementima. Ovo je trebalo davno da se završi i zato apelujemo da se to i učini“.

Ranije su se oglasili i mještani drugih djelova Berana, iz uže i šire gradske zone, zbog sporosti kojom se izvode radovi.

Gradonačelnik Dragoslav Šćekić rekao je da je Opština nemoćna, jer ništa od toga nije u njenoj nadležnosti.

O probijanju rokova, kako je kazao, razgovarao je i sa premijerom Duškom Markovićem prilikom njegove ljetošnje posjete Beranama.

“Poslije toga mi smo imali sastanak i u Vladi i u Direkciji za javne radove. Direkcija je birala izvođača. Obećano je da će do polovine novembra sanirati gradske i prigradske ulice, odnosno sve ulice gdje se izvode radovi”.

Radovi na izgradnji postrojenja za tretman otpadnih voda i kanalizacione mreže u Beranama, koji obuhvataju izgradnju kanalizacije u gradskom i užem prigradskom području, započeti su prije više od godinu.

Riječ je o projektu koji se finansira iz međunarodnih sredstava, čija je vrijednost više od 13 miliona eura.

Direkcija za javne radove je za izvođača izabrala špansku firmu “Akvavila”, koja je potom angažovala veliki broj podizvođača.

Bonus video: