"rezultat neznanja i nemilosrdnosti ljudi"

Kormoran razapet na Plavskom jezeru

"Dok god ne naučimo da treba da živimo u harmoniji sa prirodom i organizmima koji nas okružuju, ali i da sankcionišemo ovakva (ne)djela, krivolov i ono što možete vidjeti u prilogu će nas pratiti", kazali su iz Centra za zaštitu i proučavanja ptica Crne Gore

16948 pregleda 124 reakcija 13 komentar(a)
Foto: Centar za zaštitu i proučavanje ptica
Foto: Centar za zaštitu i proučavanje ptica

Ptica kormoran, koja je takođe i zaštićena vrsta, pronađena je razapeta na Plavskom jezeru.

Iz Centra za zaštitu i proučavanja ptica Crne Gore su saopštili da su bili svjedoci jako tužnog i poražavajućeg prizora, te da je to rezultat neznanja ali i nemilosrdnosti ljudi.

Oni su pojasnili da iako postoji mišljenje da su kormorani i fendaci krivci za smanjenje brojnosti ribe u jezerima, s obzirom na to da im je riba osnovna hrana, to zapravo i nije tako.

Iz Centra ističu da priroda ima mehanizme koji regulišu brojnost svih vrsta koje nas okružuju, te da kada vidimo kormorana ili fendaka treba da budemo radosni, jer je to znak, kako kažu, da je taj ekosistem bogat ribom.

"Dok god ne naučimo da treba da živimo u harmoniji sa prirodom i organizmima koji nas okružuju, ali i da sankcionišemo ovakva (ne)djela, krivolov i ono što možete vidjeti u prilogu će nas pratiti", kazali su iz Centra za zaštitu i proučavanja ptica Crne Gore.