Najavljene pojačane kontrole poštovanja epidemioloških mjera tokom vikenda

"Sprovodiće se provjera posjedovanja Nacionalne digitalne COVID potvrde u ugostiteljskim objektima i ostalim mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao i da li se krše ostale epidemiloške mjere

10977 pregleda 12 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo zdravlja, Uprava za inspekcijske poslove i Uprava policije od petka do nedjelje veče, organizovaće akciju pojačane kontrole poštovanja propisanih epidemioloških mjera u svim gradovima Crne Gore, sa posebnim fokusom na zimske turističke centre.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva zdravlja, kontrolom će na terenu rukovoditi Uprava za inspekcijske poslove, uz asistenciju Uprave policije i u saradnji sa lokalnim samoupravom.

"Sprovodiće se provjera posjedovanja Nacionalne digitalne COVID potvrde u ugostiteljskim objektima i ostalim mjestima gdje se okuplja veći broj ljudi, kao i da li se krše ostale epidemiloške mjere. Ministarstvo zdravlja još jednom poziva privrednike i građane da budu odgovorni i da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, prije svega zbog zaštite zdravlja i svojeg i svojih najbližih i cjelokupne populacije", navodi se u saopštenju.

Bonus video: