povodom obilježavanja 16 godina od željezničke nesreće na Bioču

U Plavu organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi

Udruženje je, kako navodi predsjednik udruženja Ramo Gutić, u junu 2017 godine dobilo plaketu Ministarstva zdravlja Crne Gore za najaktivniji klub dobrovoljnih davaoca krvi u Crnoj Gori

6153 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Plav organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi povodom obilježavanja 16 godina od željezničke nesreće na Bioču.

Predsjednik Udruženja Ramo Gutić je kazao da se akcija održava dvanaesti put zaredom, a da su se do 19 sati prijavila 42 davaoca krvi.

"Izuzetnu zahvalnost dugujemo građanima koji su se odazvali današnjoj akciji kako bi davanjem krvi pomogli u spašavanju nečijeg života i otrgli od zaborava tragično nastradale putnike iz voza na mjestu Bioče 23.01.2006 godine", saopštio je Gutić.

foto: NVO Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi Plav

Udruženje je, kako navodi Gutić, u junu 2017 godine dobilo plaketu Ministarstva zdravlja Crne Gore za najaktivniji klub dobrovoljnih davaoca krvi u Crnoj Gori, te da ulažu napor da se održi i poveća odaziv davalaca, iako se kako kaže, veliki broj redovnih davalaca krvi iselio sa ovih prostora, naročito u posljednjih pet godina.

"Akcija se realizuje uz pomoć aktivista Udruženja DDK, ,opštine Plav, Službe za transfuziju krvi Berane na čelu sa Dr Budimirom Ivanovićem i koordinatorom akcije Dr Kumrije Cikotić i medicinskog osoblja Doma zdravlja Plav", kazao je Gutić.