U Baru održan protest podrške špediteru Drobnjaku

"Znajući Đoka Drobnjaka preduzeo je sve radnje iz njegovog oposa posla koje bi svako od nas, kao špeditera, preduzeo pa ne možemo da prihvatimo da te radnje predstavljaju bilo koje krivično djelo i zaprepašćeni smo sa vođenjem uopšte ovog postupka prema njemu"

25412 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Sa protesta, Foto: Privatna arhiva
Sa protesta, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.01.2022. 19:16h

U Baru je danas održano okupljanje ispred glavne kapije Slobodne carinske zone Luke Bar, pod nazivom "Podrška za špeditera Đoka Drobnjaka".

Oni traže da se Drobnjak odmah pusti iz pritvora i obustavi postupak protiv njega.

U zahtjevu za ukidanje pritvora Drobnjaku, koje je upućeno Specijalnom državnom tužilaštvu navodi se da je Drobnjak "uzoran radnik i špediter i da nikada u svom radu nije napravio bilo kakav propust, a ne prekršio bilo kakvu zakonsku ili moralnu normu".

"Pa smo iznenađeni sa njegovim pritvaranjem i što je još gore pravom medijskom harangom koja je prisutna u sredstvima informisanja povodom tog događaja. Poslovi i radni zadacikoji su regulisani odredbama člana 920 do člana 939 Zakona o obligacionim odnosima - špediterski poslovi sami po sebi predstavljuje rizik za svakog izvršioca da može doći u situaciju u kojoj se nažalost našao Đoko Drobnjak jer mi svakodnevno obavljamo te poslove", navodi se u zahtjevu, koji su pored građana potpisali i špediteri.

U zahtjevu se, između ostalog navodi da kontrolu obavljaju carinski inspekcijski i po potrebi policijski organi i to putem specijalizovanih tehničkih uređaja.

"Tako da je prosto nevjerovatno da može se postaviti bilo kakva sumnja da je Đoko Drobnjak na bilo koji način mogao i pretpostaviti da se u robi za koju je vršio poslove špedicije nalazi navodno bilo kakva nedozvoljena materija, a pogotovo ne narkotici".

U zahtjevu se, između ostalog, navodi i da ostali špediteri su zabrinuti za svoju sudbinu "jer bukvalno nemamo dodirnu vezu niti možemo imati saznanje uopšte šta se nalazi u kontejnerima koji se svakodnevno dopremaju na područje naše privredne djelatnosti".

"Znajući Đoka Drobnjaka preduzeo je sve radnje iz njegovog oposa posla koje bi svako od nas, kao špeditera, preduzeo pa ne možemo da prihvatimo da te radnje predstavljaju bilo koje krivično djelo i zaprepašćeni smo sa vođenjem uopšte ovog postupka prema njemu."

Bonus video: