Stipendija za najbolje studente u Pljevljima

Opština Pljevlja dodijeliće 17 stipendija svima koji su ostvarili najmanju prosječnu ocjenu 9

4689 pregleda 1 komentar(a)
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrada Opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja dodijeliće 17 stipendija najboljim studentima, koji su ostvarili najmanju prosječnu ocjenu 9 tokom studija.

Stipendije će dobiti sedam studenata završne godine primijenjenih i akademskih osnovnih studija i 10 studenata master studija.

Stipendisti završne godine primijenjenih i akademskih studija su Andrijana Borović - Medicinski fakultet Podgorica, Jana Tešović - Fakultet za dizajn i multimediju Podgorica, Anastasija Šćepanović - Filozofski fakultet Nikšić, Đorđije Pantović - Prirodno-matematički fakultet Podgorica, Slađana Popović - Geografski fakultet Beograd, Ružica Cvetković - Fakultet veterinarske medicine Beograd i Teodora Čvorović - Arapski jezik i književnost Beograd.

Stipendije su dobili i student primijenjenih i akademskih master studija Dijana Damjanović - Francuski jezik i književnost Nikšić, Anastasija Odović - Povijest Pula, Aleksandra Aranitović - Fakultet likovnih umjetnosti Cetinje, Lejla Kordić - Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Nikšić, Danilo Lončarević - Fakultet za turizam i hotelijerstvo Kotor, Aleksa Tomanović - Pravni fakultet Novi Sad, Marko Miler - Engleski jezik i književnost Podgorica, Ana Marković - Elektrotehnički fakultet Podgorica, Tamara Tešović - Ekonomski fakultet Ljubljana i Lejla Šabanić - Kultura i turizam Pula.

Stipendije će se isplaćivati mjesečno u iznosu od sto eura za period od oktobra prošle do avgusta ove godine.

Iz Opštine su saopštili da je ovo samo jedan od vidova pomoći koji Opština Pljevlja pruža, i u kontinuitetu prati i nagrađuje najbolje, koji svojim znanjem, trudom i umijećem postaju aktivni partneri u daljem unapređenju i razvoju Pljevalja.

S obzirom na to da prvim konkursom nije raspoređen predviđeni broj studentskih stipendija za osnovne studije, Komisija će resornom Sekretarijatu predložiti i raspisivanje drugog konkursa.

Bonus video: