Potvrđeno i da Jevrić krši Zakon, nije prijavila udio u "Srpskoj kući"

Jevrić je kazala da nije njena krivica, nego da je “napravljen propust službenika koji je popunjavao prijavu i nije prikazao njen osnivački udio”, kao i da se radi počasnom udjelu

4435 pregleda 4 komentar(a)
Jevrić, Foto: Skupština Crne Gore
Jevrić, Foto: Skupština Crne Gore

Agencija za sprečavanje korupcije (ASK) utvrdila je da je poslanica u Skupštini Crne Gore Nataša Jevrić prekršila Zakon o sprečavanju korupcije, jer nije prijavila udio u “Srpskoj kući”.

Time je Agencija u još jednom slučaju potvrdila pisanje “Vijesti”, koje su krajem maja objavile da više javnih funkcionera nije prijavilo udio u ovom privrednom društvu.

Do sada su potvrđene odluke u slučaju poslanika Slavena Radunovića i Budimira Aleksića, predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenovića i više odbornika.

Zakonom je propisano da je javni funkcioner dužan da u svojim imovinskim kartonima prijavljuje sve prihode i imovinu, u suprotnom će im biti izrečena novčana kazna od 500 do 2.000 eura.

Agencija je u slučaju Jevrić utvrdila da nije u više imovinskih kartona prijavila osnivački udio od 3,44 odsto u “Srpskoj kući”, kao ni nepokretnu imovinu na obali Morače u samom centru Podgorice, koji se vodi na to privredno društvo.

Jevrić je kazala da nije njena krivica, nego da je “napravljen propust službenika koji je popunjavao prijavu i nije prikazao njen osnivački udio”, kao i da se radi počasnom udjelu. Takođe je navela da nije imala da bilo šta prikrije i da je o tome obavijestila Agenciju putem maila 14. maja.

Novinar “Vijesti” poslao je pitanja Jevrić o neprijavljivanju udjela dan ranije.

Agencija je juče objavila odluku i da je bivši predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac prekršio Zakon, jer nije prijavio ukupno više od 68.000 eura svojih i prihoda članova porodice. Takođe, nije posebnim kartonom prijavio uvećanje imovine vrijednosti preko 5.000 eura, a to se odnosi na njegov stan od 106 i suprugin od 24 metra kvadratna.

Kusovac je kazao da se “isključivo radilo o previdu, imajući u vidu da su podaci lako dostupni i provjerljivi putem elektronskih kartica Uprave prihoda i carina”.

Bonus video: