Večera povodom dana zaljubljenih u rizortu One&Only Portonovi

Otkrijte duh Japana, fusion kuhinju i šik ambijent Tapasake restorana u Portonovi rizortu

30708 pregleda 0 komentar(a)
Foto: One&Only
Foto: One&Only

Okružen jadranskim vodama i upečatljivom panoramom Bokototorskog zaliva, One&Only Portonovi i restoran Tapasake idealna su mjesta za proslavu mjeseca ljubavi. Restoran Tapasake pruža neponovljiva iskustva ručavanja u ultra-luksuznom, a istovremeno opuštenom ambijentu One&Only Portonovi rizorta.

U subotu 12. februara od 19 časova, Tapasake restoran će organizovati večeru povodom Dana zaljubljenih. Degustaciona večera od šest sljedova uz uparivanje pića uživo inspirisana je savremenom japanskom kuhinjom. Tokom večere, sve prisutne zabavljaće bend „The Grupa“.

One&Only
foto: One&Only

Tapasake u Portonovom kombinuje vrhunsku uslugu po kojoj je One&Only poznat sa fuzijskim elementima japanske kulture i sofisticiranim stilom Jadranske rivijere. Od laganih, ukusnih plata sušija i sašimija, do cevichea i carpaccia, marinirane ribe i wagyu teletine, do neobičnih salata i tempura – kulinarska ponuda u Tapasake-u predstavlja potpuno novo i jedinstveno iskustvo na crnogorskoj obali. Uz koncept koji je postavio šef Herve Courtot, poznat po nadgledanju otvaranja Nobu-a u Atlantisu, meni ovog restorana objedinjuje evropsku praksu malih zalogaja sa japanskom prefinjenošću.

„U Tapasake-u služimo fuzionu kuhinju koja kombinuje fascinantne ukuse inspirisane različitim svjetskim tradicijama, s posebnim fokusom na elemente azijskih kultura. Naš jelovnik oslikava svježinu lokalnih plodova mora, zadivljujuće arome neobičnih umaka i sastojke koje ne možete pronaći bilo gdje, spremljene i prezentovane s ljubavlju i posebnom pažnjom,“ kaže šef kuhinje, Yannick Bayoo.

One&Only
foto: One&Only

Vrhunsku kuhinju Tapasake restorana prati i revolucionarna miksologija, a centralni dio zauzimaju azijski kokteli koji koriste naizgled nespojive sastojke, poput rijetkog japanskog sakea i tradicionalne crnogorske rakije, zelenog čaja, matche i Yuzu-a.

„Harmonija je vodeći princip u Japanu, što je uticalo na mnoge aspekte naših recepata za koktele. Harmonija je zapravo naša početna tačka inspiracije,“ kaže Rafaela Pons, menadžerka pića i glavni somelijer u rizortu. „Težimo harmoniji u svakom elementu naše kolekcije koktela, uzimajući u obzir ukuse, teksture i ukupni efekat svakog pića.“

One&Only
foto: One&Only

Večera povodom Dana zaljubljenih, uz uparivanje pića i muziku uživo u restoranu Tapasake rizorta One&Only Portonovi, biće organizovana u subotu 12. februara od 19 časova, po cijeni od 100 eura po osobi. Cijena ukljucuje PDV, a isključuje naknadu za uslugu od 10%. Svoje mjesto na večeri gosti mogu rezervisati putem telefona +382 31 691 001 ili email-om na reservations@oneandonlyportonovi.com.