Sa "Zelenim karavanom" skijanje savladalo više od stotinu mališana

"Karavan" priprema skijaške vikende koji će trajati do kraja zimske sezone

3566 pregleda 96 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Više od stotinu mališana iz cijele Crne Gore, uzrasta od šest do 15 godina, tokom zimskog raspusta na skijalištu Kolašin 1600 uspješno je savladalo obuku skijanja u sklopu sniježnog „Zelenog karavana“. Sa početkom školske godine završene su petodnevne obuke, ali zato „Karavan“ priprema skijaške vikende koji će trajati do kraja zimske sezone.

"Organizovali smo četiri petodnevna kampa, a djeca su imala priliku da uživaju na snijegu, uče skijaške tehnike i spuštaju se plavim i crvenim stazama Bjelasice. Djeca su uglavnom skijala na skijalištu Kolašin 1600 koje pruža odlične uslove jer je za djecu koja prvi put staju na skije u svoju ponudu uvrstio i pokretnu traku za početnike, dok je za naprednije skijaše usavršavanje realizovano na odlično uređenim stazama", kazala je Mirjana Radović, jedna od organizatora “Karavana”.

foto: Privatna arhiva

Djecu su bila podijeljena na grupe, prema nivou znanja, a obučavala su ih tri instruktora.

“Na skijalištu su uslovi odlični, a skijanje kroz petodnevnu školu postaje sastavni dio života naših mališana. Na kampu se, pored skijanja, realizuju i edukativno-zabavne aktivnosti, sklapaju nova prijateljstva i prave lijepe uspomene”, istakla je Radović.

Bonus video: