Medalja za hrabrost Alenu Emšiji

Đukanović kazao da ga raduje što je zajednica pokazala spremnost da iskaže poštovanje prema Alenovom djelu koji je dao odličan primjer svojoj generaciji i svim građanima kako pomoći ljudima u nevolji"

55416 pregleda 1334 reakcija 88 komentar(a)
Foto: Predsjednik.me
Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uručio je danas visoko državno priznanje Medalju za hrabrost Alenu Emšiji za hrabri podvig spašavanja ljudskog života.

"Predsjednik Đukanović je uz zadovoljstvo što je u prilici da uruči medalju, iskazao poštovanje za čovjekoljublje, humanost i požrtvovanost, što uliva nadu da i mlade generacije u Crnoj Gori nastavljaju tradiciju i čuvaju moralni kodeks karakterističan za crnogorsko društvo. On je kazao i da raduje što je zajednica pokazala spremnost da iskaže poštovanje prema Alenovom djelu koji je dao odličan primjer svojoj generaciji i svim građanima kako pomoći ljudima u nevolji", saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Milo Đukanović, Alen Emšija
foto: Predsjednik.me

Dodaje se da je Emšija zahvalio Đukanoviću za visoko priznanje ističući da mu predstavlja veliku čast.

"On je kazao da nije ni slutio da će ovaj slučaj zadobiti toliku pažnju i izrazio zadovoljstvo što će se i na ovaj način poslati poruka da svi treba više da obrate pažnju na ljude oko sebe, jer svako vodi neku svoju bitku", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: