Jovanović: Ukazali su mi veliku čast

"...nadam se da ću očekivanja - opravdati. Ja sam profesionalac, karijerni tužilac, tu sam - gdje sam", kazala je kratko tužiteljka Jovanović.

47300 pregleda 176 reakcija 33 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Novoizabrana v.d. vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović kazala je kratko "Vijestima" da je zatečena odlukom Tužilačkog savjeta ali da je ona profesionalac i da je sa velikim zadovoljstvom prihvatila da u narednih pola godine rukovodi tužilačkom organizacijom.

"Ukazali su mi veliku čast i nadam se da ću očekivanja - opravdati. Ja sam profesionalac, karijerni tužilac, tu sam - gdje sam", kazala je kratko tužiteljka Jovanović.

Ona nije mogla u ovom trenutku da odgovori, koji će joj biti prvi profesionalni potezi nakon stupanja na dužnost.

Član Tužilačkog savjeta, ugledni pravnik Siniša Gazivoda predložio je tužiteljku Jovanović za novog v.d. VDT-a naglašavajući da je riječ o profesionalcu sa čistom biografijom, koja se drži etičkih principa...

Maja Jovanović je jednoglasnom odlukom članova TS-a izabrana za v.d. VDT-a na period od šest mjeseci, a ukoliko za to vrijeme ne bude izabran novi vrhovni drzavni tuzilac, odlukom TS-a ona može biti u v.d. mandatu još novih pola godine.

Bonus video: