NVO "Prijatelji životinja Podgorica": Savović zaslužio oštriju kaznu

Zbog dosadašnjeg rada pojedinih crnogorskih pravosudnih organa u ovoj NVO su odlučili da iznesu „bitne detalje“ o slučaju u kojem je Božidar Savović osuđen na 240 sati rada u javnom interesu
112 pregleda 0 komentar(a)
suđenje, Foto: Shutterstock
suđenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 25.10.2017. 18:38h

Povodom presude Osnovnog suda u Podgorici, po kojoj je Božidar Savović osuđen na 240 sati rada u javnom interesu, NVO Prijatelji životinja Podgorica se obratila relevantnim pravosudnim institucijama u državi.

„Iako je u ime naše organizacije podnio prijavu i dopunu iste protiv Savovića, naš predstavnik ne biva obaviješten o zakazanom ročištu, iz koga biva isključen, a svjedoci koje je predložio ne bivaju pozvani, niti bivaju uvršteni ključni dokazi za ovaj predmet, koje je naša organizacija dostavila tužilaštvu. Tražili smo da se sudski postupak ponovi...“, navodi se u saopštenju ove NVO, a koji je potpisao direktor Dragoje Vlahović.

Zbog dosadašnjeg rada pojedinih crnogorskih pravosudnih organa u ovoj NVO su odlučili da iznesu „bitne detalje“ o navedenom slučaju.

„Tražimo da se javno pokažu izuzeti snimci nadzornih kamera sa firme u kojoj Savović i danas protivzakonito radi... jer Savović nije bio sam u izvršenju zločina, pa nas interesuje ko je bila ta druga osoba sa njim, zbog koje su snimci sklonjeni“.

Za sve navedeno Vlahović tvrdi da posjeduju dokaze, koje će najavljuje, iznijeti u javnost.

„Ne želimo da se na ovakav način zataškavaju slučajevi i da se na ovaj način baca ljaga na one časne sudske radnike, od strane njihovih korumpiranih i nesavjesnih kolega. Nećemo dozvoliti da se zataška nijedan slučaj koji mi prijavimo, već ćemo koristiti sva demokratska sredstva da se borimo za pravo i pravdu, kad to ne rade oni koje plaćamo“, zaključuje Vlahović u saopštenju.

Bonus video: